Pakkasta on vihdoin niin paljon, että voi tehdä helposti jäälyhtyjä. Aikaisempina vuosiana on tehty perinteisiä jäälyhtyjä ämpäreihin ja laitettu sisälle kukkia. Tyttären toiveesta tehtiin tänä vuonna Frozen -jäälyhtyjä. Päätettiin kokeilla, miten tulostettu kuva pysyy ja toimii jäälyhdyn sisällä ja hyvinhän siinä kävi. Varmasti useammassa muussakin perheessä asuu pieniä Frozen -faneja, joten tässäpä idea eteenpäin. Mukava idea myös vaikkapa Frozen -synttäreille.

Tee näin: 

Tulosta Frozen -kuva ja leikkaaa se irti. Teippaa kuva salaattikulhoon ylösalaisin, niin että "hameenhelma" jää salaattikulhon ulkopuolelle. Teippaa vielä helma kulhoon kiinni. Kaada vesi kulhoon ja värjää se halutessasi sinisellä elintarvikevärillä, vesiväreillä saat värjättyä veden tasaisemmaksi. Siirrä kulho jäähtymään ulos tai kuistille. -20 asteen pakkasessa näillä kesti jäätyä sopiviksi n.8h. Käännä jäädytetty lyhty ylösalaisin ja riko varovasti jääkerros päältä. Kaada vesi sisältä pois ja laita kynttilä lyhdyn sisälle. 

Kokeiltiin myös servettitekniikkaa, laittamalla servetti ennen jäätymistä ja veden kaatamista ämpäriin. Ihmeeksemme se pysyi reunoilla ja jäätyi sinne sisään kauniisti. Tässä ei tarvinnut käyttää edes teippiä. Poistin servetistä uloimmat kerrokset, painoin sen salaattikulhon reunoja vasten ja kaadoin veden päälle. Kastuessaan servetti pysyi reunoilla. Jos tämä tuntuu vaikealta, voi toki servetin uloimman kerroksen kostuttaa ja laittaa valmiiseen jäälyhtyyn myös päälle. 

Nämä viimeiset lyhdyt tehtiin ilmapalloihin. Pyöreä muoto on yksistään niin kaunis, että ei laitettu mitään väriä tai kukkia pallon sisään. Kirkkaan ja läpikuultavan värin lyhtyihin saa, kaatamalla palloihin sisälle kerran kiehutettua ja jäähdytettyä vettä. Kylmällä vedellä kraanasta suoraan väri on sameampi, kaunis sekin. Vedellä täytetty ilmapallo kannattaa laittaa vaikkapa salaattikulhoon jäätymään ulos. Jäädyttyään puoliksi, niin että sisälle jää vielä vettä, ilmapallon kuori lähtee jäälyhdystä pois helposti. Lopuksi riko jääkerros päältä varovasti vasaralla ja valuta ylimääräinen vesi sisältä pois. Hyvä vinkki on laittaa lyhdyn sisälle ajastettu led- tuikku. 

Jäätaidetta tulossa huomenna lisää! :) Pakkasen innoittamana, otetaan ilo irti! 

Kommentit (14)

Vierailija
17/14 | 

En tiedä miten nuo servettijutut pitäisi onnistua. Meillä lähti servetti liitämään irti sieltä reunasta kun kaadettiin vettä.

Anni-Maria Lehto
Liittynyt8.1.2014
18/14 | 

Se pysyi meillä hyvin, kun samaan aikaan toinen painoi sen hennosti reunaa vasten. Mutta jos tuo servettijuttu ei onnistu noin, helpompi se on suihkuttaa suihkepullolla valmiiseen jäälyhtyyn kiinni.

Me haluttiin kokeilla saada tällä kertaa servetti kokonaan tuonne sisälle. Ja huom. Suoraksi sitä ei millään tuolla tekniikalla sisälle saa, joten siistimmän ja "tarkempirajaisen" kuvan suosittelen teippaamaan ja tulostamaan, jos haluaa sisälle laittaa. Tai sitten tosiaan suihkuttamaan valmiiseen jäälyhtyyn kiinni. :)

Oma blogini: kodinkuvalehti.fi/ruususuu
Somessa: Instagram : Facebook : Blogipolku :
Anni Lehto

Marleena
23/14 | 

Ihania lyhtyjä! Miten siis olet tehnyt nuo ilmapallolyhdyt? Kuoritko ilmapallon pois päältö vai miten? Tyhmä ei taas tajua... :D

Anni-Maria Lehto
Liittynyt8.1.2014
24/14 | 

Kiitos ihan jokaiselle kommentista! Ilmapallo lähti päältä pois helposti jäädyttyään. :) Lavuaarin päällä otin puoliksi jäätyneen pallon päältä kuoren pois. Rikoin pienen jääkerroksen päältä ja valutin ylimääräiset vedet sisältä pois. Hyvä vinkki on laittaa ajastettu led- tuikku sisälle. :)

Oma blogini: kodinkuvalehti.fi/ruususuu
Somessa: Instagram : Facebook : Blogipolku :
Anni Lehto

Vierailija
25/14 | 

! Miten sait veden pallon sisään niin, että se on pyöreä? käytitkö vesi ilmapalloja?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla