Perinteinen tiikerikakku on tehnyt uuden tulon meidän kahvipöytään lasten myötä. Kakkua toivotaan usein ja perinteisellä reseptillä tehty kakku katoaa varsin nopeasti lautasilta.

Vanhanajan Tiikerikakku

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vanilijasokeria
  • 1 dl kermaa
  • 3 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos voi/sokeri vaahdon sekaan vuoronperän kananmunien ja kerman kanssa. Mausta kaakaojauheella 1/3 kakkutaikinasta. Kaada puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuokaan, lisää väliin tumma taikina ja lopuksi vielä kerros vaaleaa taikinaa. Paista 150 asteessa n.50-60 min. 

Reseptin perinteiseen mustikkapiirakkaan löydät täältä. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram