Kesälomat lähestyvät ja sitä myöden lisääntyy myös aika nauttia kirjoista. Olen aina ollut kova lukemaan, viikonloppuisin voi kaksikin opusta mennä helposti, mutta lomalla aikaa on ruhtinaallisesti. Siksipä aionkin jakaa teille pienen vinkkilistan, mitä tänä kesänä voisitte lukea. Dekkarit kuuluvat olennaisesti kesälukemistoon, mutta on mukana Finlandia-voittaja ja kaksi muuta, jotka pistävät ajattelemaan oikein kunnolla:

1. Oneiron, Laura Lindstedtin Finlandia-teos, kertoo seitsemän naisen kohtaamisesta kuoleman jälkeisessä välitilassa. Teos vaatii keskittymistä, joten lue tämä, kun sade ropisee kattoon eikä ole kiire mihinkään.

2. Fakiiri, joka juuttui Ikea-kaappiin, Romain Puértolasin kirja, hulvaton tarina fakiirista, jonka tavoite on löytää uusi piikkimatto Pariisin Ikeasta. Mitä sitten tapahtuukaan, onkin melkoinen seikkailu. Teos saa samaan aikaan nauramaan, mutta aiheuttaa myös pohdintaa laittomien siirtolaisten kohtelusta. Kirja on ilmestynyt jo vuonna 2014, mutta on ajankohtainen myös tällä hetkellä.

3. Hot Dog, Reijo Mäen uusin Vares-dekkari, tapahtumapaikkana jälleen Turku (synnyinkaupunkini,,,) tutut kulmat esitellään taas Vareksen päätähuimaavissa seikkailuissa, mukana on vanhat tutut ja uusia kasvoja. Dekkari on ehkä aavistuksen synkempi kuin edeltäjänsä...

4. minä matkustan yksin, Samuel Bjork kirjoittajana, norjalaisen dekkaristin esikoisteos, eikä hullumpi. Melko hyytävä tarina norjalaisista poliiseista, jotka metsästävät sarjamurhaajaa. Murhaajan jäljiltä löytyy pikkulapsia, metsästä, puettuna nukenvaatteisiin. En suosittele herkille!

5. Lopuksi esittelen ehkä itseäni eniten miellyttäneen kirjan; Pieni kirjapuoti Pariisissa, Nina Georgen teos. Kirja kertoo ilosta, surusta, rakkaudesta, anteeksiantamisesta. Kirja kertoo myös kirjojen ja lukemisen hyvää tekevästä voimasta. Kirja kertoo myös seikkailutarinan, jossa proomulla reissataan Pariisista Avignoniin. Mikä parasta, kirjassa on myös reseptejä, aion ehdottomasti tehdä tänä kesänä Pistou-keiton ja muistella omia matkoja Etelä-Ranskaan....

 

Mutta arvontaan; vastatkaapa arvon lukijat, mitä luette tänä kesänä ja voitte arvonnassa voittaa opuksen numero 4 eli Samuel Bjorkin dekkarin minä matkustan yksin. Vastausaikaa on juhannuksen aatonaattoon asti eli 23.6. mennessä, muista laittaa myös sähköpostiosoite, niin otan voittajaan yhteyttä.

Näillä sanoilla toivotan Oikein hyvää kesää kaikille, nauttikaa lukemattomista kirjoista ja tavataan heinäkuun loppupuolella monen tarinan kera jälleen intoa täynnä! :)

 

Kommentit (11)

Nellis

Tänä kesänä aion tutustua johonkin itselleni uuteen dekkaristiin, mutta vielä en ole päättänyt, kehen :)

Pulina Elli
Liittynyt7.3.2016

Just tuota Björkkiä olen ajatellut. Tänä kesänä en 'salli' itselleni kuin 1-2 dekkaria, koska muuten jää oma kirjoittamatta.

Jenna O

Aion myös uppoutua dekkarien ihanaan maailmaan. Leena Lehtolaisen julkaisuja odottaa mummolassa vino pino ja niistä taidan aloittaa :)

Elise H.

Aion tänä kesänä lukea ison kasan dekkareita, kovasti kiinnostaisi tuo palkintona oleva Samuel  Björkin kirjakin :)

TerhiR
Liittynyt1.3.2016

Hei, kiitoksia kaikille vastanneille, arvonnan voitti Elise H. Sähköpostia on laitettu voittajalle :)

Oikein mahtavaa lukukesää kaikille!

Seuraa 

"Sahramia ja Sirkusta-blogin Tirehtööri on 40+nainen, joka pyörittää sirkusta yhdessä Voimamiehen ja nuorempaan polveen kuuluvan Jonglööri-esikoisen ja Klovni-kuopuksen kera" ota yhteyttä: rummukainenterhi@gmail.com