Olihan sitä pakko kokeilla, joka kanavalla ja mediassa paljon kohuttua Nyhtökauraa..Kuulin juttua, että kaupunkimme Citymarketeihin oli tulossa nyhtökauraa perjantaina. Soittokierros kolmeen myymälään ei tuottanut toivottua tulosta. Joka kaupasta tuote oli loppunut minuuteissa. Siispä ajattelin unohtaa koko ajatuksen ja käväisin pikaisesti omassa lähikaupassa, ja mitä siellä näinkään, monta, monta pakettia Nude-eli maustamatonta nyhtistä. Jes. Siitä se ajatus sitten lähti. Paketista sai pahvikuoren irti, jonka alla oli muutama resepti. Päätin tehdä aasialaisella twistillä kauran ja omasta mielestä onnistuinkin.

Ruokaan tuli ohutta riisinuudelia, kesäkurpitsasta ohuita siivuja, korianteria, chiliä, valkosipulia, soijakastiketta, kalakastiketta. Ja erikseen lämmitin nyhtökauran pannulla seesamiöljyn ja cashewpähkinöiden kanssa. Kaura oli todellakin lihaisan tuntuista, ihan kuin olisin sitä nyhtöpossua syönyt. Maku oli mieto, ehkä hivenen hernemäinen, ei ollenkaan paha. Vaatii kuitenkin kastiketta tai jotakin, on melko kuivikasta. Tuotetta on olemassa nuden eli maustamattoman lisäksi myös inkiväärin ja seesamin makuisena sekä savupaprikan ja korianterin makuisena. Tulen käyttämään jatkossakin tuotetta, mikäli vain käsiini saan ja suosittelen muillekin.

Kommentit (2)

TerhiR
Liittynyt1.3.2016

En ole vielä saanut käsiini muita makuja, ehdottomasti haluan kokeilla. Savustettu paprika-korianteriversio sopii varmasti hyvin tortillojen väliin, luulisin ja sitten tuosta inkivääri-seesamista saa samanlaista aasialaista kuin mitä tein, mutta valmistajien sivulta http://www.goldandgreenfoods.com/fi/ löytyy hyvän näköisiä annoksia, joita kaikkia tekisi mieli kokeilla :)

Seuraa 

"Sahramia ja Sirkusta-blogin Tirehtööri on 40+nainen, joka pyörittää sirkusta yhdessä Voimamiehen ja nuorempaan polveen kuuluvan Jonglööri-esikoisen ja Klovni-kuopuksen kera" ota yhteyttä: rummukainenterhi@gmail.com