Tammikuun aikana on saatu Turussa kokea kaikenlaisia säitä. On satanut lunta, ja sitä on tullut välillä todella paljon. On ollut kovat pakkaset, ja vain muutaman päivän kuluttua ollaan saatu vesisadetta ja loskaa. Retkeilyn osalta olen pitkälti säiden armoilla, en ole niin kokenut ja urhea retkeilijä, että uhmaisin säätä kuin säätä. Retkeilyn sijaan olen mm luonut lunta saunan katolta ja suunnitellut tulevia retkiä kotisohvalla. (Ja kivoja kohteita minulla on jo runsaasti tiedossa!)

Tämän sentään kävin katsastamassa: valopilkun Aurajoen rannasta. Turun kaupunki on kaunistamisrahaston varoilla päättänyt ilahduttaa kaupunkilaisia. Kohteeksi valikoitui valaistu kasvihuone.

Pimeyden keskellä olen ilahtunut valotaideteoksista, ja niitä toivoisin kaupunkiimme enemmänkin. Olisi hienoa saada valaistuja puistoja, kuten Gdanskissakin oli. Se kannustaisi ihmisiä liikkumaan pimeäänkin aikaan. Kauniita puistojahan Turussa kyllä riittää. 

Silkki- ja muovikukat eivät ihan minua vakuuttaneet, mutta tunnelma kasvihuoneessa oli kiva tuoden mieleen kesän. Voi miten jo odotan, että pääsen kotipihan kasvihuoneeseen istuskelemaan työpäivän päätteeksi tai juomaan kupposen aamukahvia auringon lämmittäessä talven kohmettanutta kroppaani.  

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla