Olen aina rakastanut luontoa. Ongelmani aiemmin vain oli, etten tiennyt, mitä siellä tehdä tai miten sinne mennä. Tilanne muuttui vuoden 2017 alussa, kun hyvä ystäväni kertoi minulle Retkihaasteesta ja innosti minut mukaan siihen.

Tuon jälkeen, kahden vuoden aikana, olen retkeillyt ja seikkaillut sydämeni kyllyydestä. Olen kulkenut pitkospuilla, rentoutunut lämpimillä rantakallioilla, uinut luonnonvesissä, kävellyt luonnonjäällä kuin avaruudessa, paistanut kasvisherkkuja tulilla ja yöpynyt teltassa kuunnellen kurkien laulua suolla.

Retkelle on helppo lähteä, eikä se vaadi paljon. En edelleenkään koe olevani mikään ammattiretkeilijä, enkä sellaiseksi aiokaan. Retkeilen, koska tykkään siitä. Rakastan luontoa, kasveja ja villieläimiä. Retket tarjoavat mitä parhainta mindfullnessia ja rentoutumista, arjesta irtautumista. Jo parin tunnin pistäytyminen metsässä piristää kummasti mieltä.

Olen myös ilahtunut, että olen saanut todella paljon hyvää palautetta retkeilystäni. Monet tuttavani ovat kyselleet retkihaasteesta ja retkikohteista, ja monet ovat lähteneet itsekin mukaan. Toivon tämän blogin myötä innostavani yhä useamman mukaan retkeilemään ja nauttimaan kauniista luonnostamme.

Retkihaasteen takana ovat upeat naiset Elina Kynsijärvi ja Henni Mustakorpi. Retkihaaste pitää sisällään erilaisia kohteita, jotka innostavat retkelle. Retkikohteet eivät ole paikkoja, vaan retkihaasteeseen voi lähteä mukaan missäpäin Suomea tai maailmaa tahansa.

Uusimmalla listalla on ehdotuksina esimerkiksi retki niemennokkaan, kaamosretki, retki kauas pois ja retki, jossa pääasiana on maukkaat eväät.

Retkihaastetta ei tarvitse ottaa vakavasti, vaan sen on tarkoitus tuottaa iloa. Niin minä ainakin ajattelen. Voit suorittaa listan kaikki kohdat, tai valita niistä mieluisimmat. Voit yhdistellä niitä, ja käydä samoissa kohteissa uudelleen. Ihan mikä parhaalta tuntuu. Pääasia on, että vihdoin löytyy se syy mennä sinne metsään.

Retkihaasteen 2019 löydät facebookista. Sieltä löytyy myös aiempien vuosien listaukset vuosilta 2017 ja 2018.

Retkeilytunnelmiin!

"and into the forest I go
to lose my mind

and find my soul"
- John Muir

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla