Täällä Pohjolassa ulos on mentävä aina, kun sääolosuhteet ovat ihanteelliset. Otettava kiinni niistä pienistä ohimenevistä hetkistä, nautittava luonnon kauneudesta, väreistä ja valosta, mikä on usein harvinaista herkkua. 

Tämä pätee, jos olet minunkaltaiseni retkeilijä. Tiedän, että monet aktiiviset harrastajat liikkuvat ja jopa yöpyvät luonnossa kovillakin pakkasilla jääpalojen roikkuessa parrasta tai kulmakarvoista. Näitä ihmisiä löytyy minunkin tuttavapiiristä ja usein heidän reissujaan ihailen. Kaikkien ei kuitenkaan tarvitse olla näin kokeneita harrastajia, vaan ihan jokainen voi nauttia luonnosta omalla tavallaan. Luontoon voi ja kannattaa mennä omien rahkeiden mukaan.  

Perjantaina suuntasin kiireisen työpäivän jälkeen kohti Ruissaloa. Ruissalon kärjessä, Saaronniemen vierestä, löytyy eräs lempipaikkani Turun seudulla - Kolkannokka. Kolkannokassa voit aistia meren, sen kauneuden ja voiman. Usein mieleeni tulee ruotsalaiset dekkarit, kun tuolla niemenkärjessä kuljen.   

On mielenkiintoista huomata, kuin olosuhteet Ruissalon kärjessä ovat välillä aivan erilaiset kuin Turun keskustassa, vaikka välimatkaa kauheasti ole. Tälläkin reissulla yllätyin perille päästyäni voimakasta, kylmää tuulta, joka tunkeutui luihin ja ytimiin asti. Onneksi oli toppatakki ja paksut rukkaset mukana. 

Saaronniemessähän on myös avantouintipaikka. Hytisin pelkästä kylmyydestä avantouintia ajatellessa. Tuntui, etten tarkene toppatakinkaan kanssa. 

Perjantai-illan auringonlasku ja värimaailma olivat upeat. Jo matkatessa ihailin jäisiä pyöräteitä, joista heijastui taivaan vaaleanpunainen kajo. Näky oli satumainen. 

Merenrantaan saavuttuani ihailin merta, joka lainehti vaaleanpunaisena ja lämpimän keltaisena. Väritys oli sama, jonka näin syksyllä Kreikan saaristossa. Täällä lämpötila vain oli pakkasella, oli kova tuuli ja lunta maassa. Luonnon kauneus oli silti sanoinkuvaamattoman upea. 

Kolkannokassa ihailen myös aina vanhoja, suuria puita, jotka kestävät nämä hurjat sääolosuhteet. Siellä ne seisovat jykevinä ja vahvoina kestäen maailmalta tulevat tuulet ja tyrskyt. Kunnioitettavaa.  

Tämän retken kuittaan retkihaaste2019 listalta 2. Retki niemennokkaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla