Kirjoitukset avainsanalla Loma

Kirjoitin aiemmin irtisanomisestani ja siihen liittyvästä epäsuunnitelmasta. Lomalle jäin 8.7., eikä työt sen jälkeen enää jatkuneet. Aika kiireistä on ollut tämä lomailu ja sen jälkeinen "lomailu". Kuitenkin terveellä tavalla kiireistä. Olen tavannut ystäviä ja sukulaisia. Ja kun säät ovat sallineet, olen viettänyt aikaa golfin parissa. 

Kovasti olen kuullut ohjeita siitä, miksi ei kannata mennä töihin. Saa sitä ja sitä päivärahaa, ja sitä tukea, ja sitä korotettua tukea.... Olen ollut aivan pökerryksissä niistä ohjeista. En kuitenkaan ole aiheeseen perehtynyt, koska työsuhteeni on edelleen voimassa. Kuten aiemmassa tekstissäni kirjoitin, olen ollut innoissani tästä mahdollisesta uudesta alusta.Tavoitteena on kyllä ollut työllistyminen, ei päivärahojen ja tukien laskeminen. Voi olla, että olen tyhmä, kun en osaa näitä ajatella syvällisemmin. 

Loma meni pohdiskellessa, että mitähän sitä haluaisi tehdä. Sen verran asia aukeni, että toimistotyöt eivät oikein nappaa. Sitten sattuikin niin, että erääseen myymälään avautui kaksi osa-aikaisen myyjän paikkaa. Olen ko. liikkeeseen joskus aiemminkin "haaveillut" pääseväni töihin. Laitoinpa sitten hakemuksen, ja pääsin työhaastatteluun. Tulin myös valituksi, 130 hakijan ja 5 haastateltavan joukosta. Olen siis onnekas. Nyt pääsen aivan uudelle aluevaltaukselle. Hiukan jännittää, koska kaikki tulee olemaan ihan uutta. Tulotasoni laskee aika roimasti, mutta sekään ei haittaa. Kaikkea ei voi mitata rahassa. Teinpä myös päivän opettajansijaisuuden edellisviikolla, ja mahdollisesti myös tulevaisuudessa lisää. Sekin oli uusi kokemus, hyvin positiivinen sellainen. Kaikenlaisia mahdollisuuksia voi tulla, kun tuo esiin olevansa vapailla markkinoilla. Olen kyllä aika kovasti asiaa mainostanutkin, koskaan ei tiedä, mistä se paikka aukeaa. Suosittelen rohkeaa heittäytymistä uudelle alalle, jos oman alan työtä ei ole tai se muuten kiinnosta.

Se, mikä on tullut aika selväksi viime viikkojen aikana, että 47-vuotias ei ole liian vanha työmarkkinoille. Olen muutaman yksityisyrittäjän kanssa keskustellut aiheesta. Kaikki ovat järjestäin sanoneet, että jos saa valita, niin uusi työntekijä on yli 40-vuotias. Elämänkokemusta arvostetaan, työkokemuksen lisäksi.

Olen onnellinen, että olen saanut nauttia kotona olosta, mutta vielä onnellisempi, että sain töitä!

SK

ps. Voi olla, että kohta olen ihan eksyksissä niissä päiväraha- ja verotusasioissa :).

Kommentit (4)

Arja - Kodin Kuvalehti
Liittynyt12.8.2014
1/4 | 

Kiitos postauksesta ja onnea! Kiva kuulla sekä uudesta työstäsi että siitä, mitä tapaamasi yksityisyrittäjät ovat sanoneet yli 40-vuotiaiden palkkaamisesta. Laitan tämän jakoon KK:n Facebook-kavereille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Facebook-päivitykseni 8.7.2015:

"Olen koko päivän toteuttanut rakasta harrastustani, ihmisten tarkkailua. Täytyy sanoa, että tähän maahan mahtuu monenlaista nenän, takamuksen ja munaskujen kaivelijaa".

Päivitys tuli mieleeni tällä viikolla, kun lomailin Kanarialla. Siellähän väkimäärät ovat kohtuullisen korkeat, joten tarkkailtavia riitti. Tulipa siinä jokuselle henkilölle keksittyä kutsumanimikin. Kokkelityttö sai nimensä, koska joka aamu hänen lautasellaan oli munakokkelia noin viiden munan verran. Rouva 47 taas juontaa salakuuntelustani altailla. Rouvan ikä tuli siinä keskustelussa ilmi, ja olin häntä jo tarkkaillut aiemminkin. Tupakkaa ketjussa polttava, aurinkoa 8 h/päivä palvova sekä olutta tauotta juova rouva ei valitettavasti ihan vastannut ulkonäöllisesti ikäänsä. Kapteeni-koukku oli nimensä näköinen, pitkät hiukset, tatuoitu ja tosiaankin käden tilalla oli vain koukku. Mies olisi ollut sangen komeakin, mutta alkoholi oli tehnyt tässäkin tehtävänsä. Pissitkin oli mennyt housuun jossain vaiheessa. Sitten oli Suomi-perhe. Loman alussa aamiaisella he äyskivät toisilleen, puolivälissä istuivat hiljaa ja lopussa jo hymyilivät. 

Listaa voisi jatkaa loputtomiin, Harmittaa, että kaikki ihmiset eivät tajua tämän harrastuksen hauskuutta. Mutta se mihin kiinnitin taas jälleen kerran huomioita, oli se iänikuinen puhelimen räpläys! Menet illalliselle, niin vieressä pariskunta räpsii annoksista kuvia sekä toisistaan kuvia drinkkilasi kädessä. Sitten räplätään ne Instagramiin, Twitteriin, Facebookiin jne. Hyvinhän se illallinen sitten kuluukin, kun yhdessä seurataan kommentteja ja tykkäyksiä. Ilmiö oli havaittavissa kaikkialla, kaiken ikäisten keskuudessa. Ne kahvilat ja ravintolat, missä oli kyltti "Free WiFi", olivat ne täysimmät. Oikeasti, olenko vanhanaikainen, kun oikein ymmärrä tätä ilmiötä !? 

Nauttikaa hyvät ihmiset ympäristön ilmiöistä. Voitte nähdä kauniita ihmisiä, ja onnellisia ihmisiä :).

Kommentit (2)

Seuraa 

Kahden poismuuttaneen nuoren äiti, erään miehen naisystävä. Oman äitini sanoja lainatakseni: "Sarin elämästä tulee väkisinkin mieleen sana tuulitunneli." Paljon on sattunut ja tapahtunut, hyvässä ja pahassa. 

Kirjoittelen elävästä elämästä, ilman punaista lankaa, asioista suoraan niiden oikeilla nimillä.

 

Blogiarkisto

Kategoriat