Kirjoitukset avainsanalla ruuhkavuodet

Joskus kadehdin hyvämuistisia henkilöitä. Oma muistini on sanonnan mukainen: Lyhyt kuin kananlento. Kuuntelen kuinka vanhemmat latelevat lastensa syntymäajat, -painot ja–pituudet lonkalta. Itse joudun lunttaamaan ne kummilusikoista! Vauvakirjaakin tuli täytettyä ensimmäisen lapsen kohdalla, toisen kohdalla asia jäi vähän riipinraapin. Toki jotkut asia ovat jääneet mieleeni, esimerkiksi lasten ensimmäiset koulupäivät. Molemmille sattui lämmin aurinkoinen päivä, ensimmäinen koulumatka taivallettiin auringonpaisteessa :). Saattaa tietenkin olla, että aikaa on näistä tapahtumista sen verran vähemmän kuin syntymästä, että ne ovat edelleen mielessä.

Nämä ajatukset heräsivät eilen, kun törmäsin ensimmäisen lapseni perhepäivähoitajaan. Kerroin kohtaamisesta miesystävälleni, joka kertoi lapsensa olleen samalla hoitajalla. Pyörittelin ajatusta hetken, ja kaivoin kyseisen hoitopaikan ryhmäkuvan esiin. Siellähän hänen ja oma lapseni nököttivät samassa kuvassa. Jostain muistin sopukoista sain kaivettua esiin nämä lapset, vanhemmista ei mitään muistikuvaa :). Selasin muitakin kuvia, kerhoista ja päiväkodista. Siellä on monia lapsia, joiden olemassaoloa en muistanut laisinkaan. Osa lapsista pyörii edelleen teinieni elämässä!

Onneksi on valokuvia. Harmi vaan, että ne tahtovat nykyään jäädä puhelimeen tai tietokoneelle. Ja niitä kehitettyjä kuvia lapsista on laatikon pohjalla ilman mitään järjestystä. En tiedä kuinka paljon lapsien lapsuudesta pitäisi muistaa, mutta paljon on hukkunut ruuhkavuosiin.

Mutta näillä eväillä muistellaan, mitä muistetaan.

Sari Kristiina

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden poismuuttaneen nuoren äiti, erään miehen naisystävä. Oman äitini sanoja lainatakseni: "Sarin elämästä tulee väkisinkin mieleen sana tuulitunneli." Paljon on sattunut ja tapahtunut, hyvässä ja pahassa. 

Kirjoittelen elävästä elämästä, ilman punaista lankaa, asioista suoraan niiden oikeilla nimillä.

 

Blogiarkisto

Kategoriat