Kirjoitukset avainsanalla deitti

Pohdiskelimme tässä parin ystävän kanssa Tinderin pinnallisuutta. Luin jostain jutun, jossa pohdittiin, että onko Tinder tehnyt deittailusta pinnallista. Kaikki perustuu kuvaan ja mahdollisen profiilitekstin luomaan mielikuvaan. Tinder antaa mahdollisuuden deittailla sarjassa, eikä enää malteta keskittyä yhteen ihmiseen kerrallaan. Aina haetaan vain parempaa ja parempaa? Etsitäänkö kenties sitä kerrasta tajunnan räjäyttävää henkilöä?

Itse olin yli vuosi sitten Tinderissä viikon verran. En kokenut sitä omaksi jutuksi, eikä se kokeilu mitään ihmeellistä poikinutkaan. Tämä profiilien hyväksyminen tai hylkääminen on raakaa touhua. Jos kuvassa on joku tupakka huulessa, ruksia tulee. Samoin tuopin kanssa heiluvat, alkoholisteja ovat kuitenkin. Moottoripyörän kanssa poseeraavatkin hylkäsin, he kuitenkin mieluummin puunavat pyöräänsä kuin naista. Koiraihmiset pois, he varamaan nukkuvat koiriensa kanssa.

Aika raadollista.

Nyt olen kuitenkin miettinyt asiaa uudestaan. Olenhan minä tavannut miehen tuoppi kädessä ravintolassa, enkä sen takia häntä pyytänyt häipymään. Yhtälailla hänellä olisi voinut olla moottoripyörä tai hän olisi voinut tupakoida. Se kokonaisuushan ratkaisee. Eli ei ketään saa tuomita kuvan perusteella, eihän?

Niinpä minä nyt kirjauduin sinne Tinderiin. Ajatuksena oli hyväksyä kaikki miehet kokoon ja näköön katsomatta. Näin teinkin. Tosin pari tuttua kyllä jätin väliin :). Ja kyllä nyt viestiä pukkaa jos jonkinlaista. Osa on selkeästi ihan ammattilaisia. Parin viestin jälkeen kysytään kotipaikka, ja jos välimatka pitkä, niin se siitä sitten. Kauniiksi on tänään kehuttu monta kertaa. Ja pelkän kasvokuvan perusteella yksi herra oli varma, että olen oikea kissanainen :). Olisi halunnut kuulemma ehdotellakin jotain tuhmia. Timantiksikin joku sanoi. Yksi antoi puhelinnumeronsa heti ensimmäisessä viestissä. Sitten on näitä, "niitä näitä" tapauksia. Mielenvirkistystä hakevat elämään näillä viesteillä. Joukosta yksi mies pyysi heti kahville, mutten tänään pysty venymään. Jos viikolla sitten...

Täytyy sanoa, että taidan miettiä uudestaan kaikkien profiilien hyväksymisen, tästä tulee muuten työtä. Tinder ei anna hyväksyä profiileja määräänsä enempää. Nyt joudun odottamaan huomiseen, että pääsen taas toimiin. Ajatuksena on olla se viikko ihan kokeilumielessä. Mutta hauskaa tämä toistaiseksi on ollut. Paljon mielenkiintoisia ihmisiä, mutta liian tosissaan ei parane olla. Mutta eihän sitä tiedä, mitä tästä tulee. Olen ainakin nyt erilaisella (rohkeammalla) asenteella kuin ensimmäisellä kerralla.

Minkälaisia ajatuksia tai kokemuksia muilla mahtaa olla tästä aiheesta?

SK

Kommentit (1)

Nintsu
1/1 | 

Tinderin pinnallisuudesta puhetta

Olen ollut nyt 2 viikkoa yhden kanssa puhuin heti 3 tuntia.
Kiva, puhelias mutta kuitenkin kokenut Tinderissä kävijä.
Treffejä piisaa.
No pari huippukaveria Tinderissä mulle laitettu!
Ei tu viestejä.
No mutta sit nää mitkä ei näöllisesti mun makuun niin tulee viestii.
Miksi!
Aina jotenkin väärä mies!
Miksei se hyvän näkönen, rehti, itsestään huolehtiva mies??
Arg!
Siis taas klikkaileen Yes ja odotteleen pling viestiä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Edellinen kirjoitukseni "Olen sinkkukuopassa" oli sangen suosittu. Katselukertoja yli 1600! Kiitos vain, että olette jaksaneet lukea. Aihe herätti paljon ajatuksia ja keskustelua, sekä miesten että naisen keskuudessa.

Miehet eivät välttämättä olleet mielissään. Ja heillähän on samanlaisia kokemuksia naisista, mitä en lainkaan epäile. Rotkossakin joku kertoi olevansa, tikkaista ei tainnut olla tietoakaan :). Miehet myös kokivat, että yleistin asioita. Eräs mies piti kirjoitusta katkeran naisen vuodatuksena. Joku halusi selityksen termeille "saavutetut edut" ja "elämä hakusessa". Sitten tuli tämä aika kulunutkin neuvo: Kannattaisi katsoa peiliin.

Omiin kokemuksiini perustuen miesten saavutetut edut ovat oma elämä, josta ei jousteta. Pidetään kiinni kaikesta, mitä on tehty tähänkin asti. Jos on tehty töitä ympäri vuorokauden tai harrastetaan joka päivä, sitä jatketaan tästäkin eteenpäin. Kuitenkin halutaan nainen elämään, vaan mihin ihmeen väliin :). Itse en halua tiivistä olemista, tai yhteen muuttoa. Mutta sellainen suunnitelmallisuus seurustelusuhteessa on hyvä. Olisi kiva voida sopia etukäteen tapaaminen vaikka viikon päähän. Mutta kysypä mieheltä, että nähdäänkö viikonloppuna. Vastaus on, ettei tiedä vielä. Sitoutumiskammo oli parhaimmillaan, kun kysyin ohimennen eräältä mieheltä, että voisiko hän joskus ajatella muuttavansa yhteen jonkun kanssa. Muutaman päivän kuluttua hän kertoi, että hän vähän ahdistui kyseisestä kysymyksestä! Voi jessus. Peiliinkin on tullut tuijoteltua, ja kyllähän sitä aina jotain uutta oppii.

Naiset tuntuivat olevan samoilla fiiliksillä kanssani. Yksi kertoi olevansa jo koteloitunut kuopan pohjalle. Toinen sanoi mieluummin käyttävänsä hissiä kuin tikkaita :). Oivaltavia kommentteja. Joku sanoi olevansa kukkulalla onnellisesti sinkkuna eikä onnettomana kuopan pohjalla. No en minäkään siellä onneton ole. Ne tikkaat ovat uusi mahdollisuus, kunhan aika taas on oikea. Vaikka parisuhde olisi kiva, en ole epätoivoinen tai onneton. Elämä on hienoa näinkin.

Kaiken kaikkiaan miehet elämässäni ovat olleet hirmu kivoja. Mutta kahden ihmisen kohtaaminen oikealla moodilla, oikeaan aikaan, oikeassa paikassa on vaan niin tuurista kiinni. Ja on kai ollut vähän huono tuuri viime vuosina.

Edelleen terveisiä täältä kuopan pohjalta!

SK

Kommentit (3)

KuuPa
1/3 | 

Parisuhteessa tuli elettyä peräti kaksikymmentä vuotta miehen kanssa joka piti kiinni liiton aikana saavuttamistaan eduista ja mennä viiletti työssä ja harrastuksissa. Elämä oli suunnittelematonta. Lopulta siinä meni mirldnterveys. Aloin vaati parisuhde neuvojien suosittelemia sovittuja yhteisiä päiviä kalenteriin. Tuloksena oli ero. Ehkäpä uuden ystävän kanssa on helpompi sopia ne yhteiset viikonloput, vai mahtaako tyytyä olemaan vain käytettävissä kun toiselle sopii. Itsellä tosi korkea kynnys ryhtyä enää moiseen.

KuuPa
2/3 | 

Peiliin on tullut katsottua hyvinkin tarkkaan, mutta ei suhdetta voi yksin hoitaa - ja vieläpä oman mielenterveyden kustannuksella.

Olen kehitellyt ihan uuden termin, sinkkukuoppa. Olen ystävilleni kertonut olevani sinkkukuopassa. He ovat vähän ihmetelleet termiä. Sinkkukuoppa on kuoppa, josta on tikkaat reunalle. Olen avioeroni jälkeen, mistä on jo yhdeksän vuotta, päässyt muutaman kerran pari tikasta ylöspäin. Toisella tai kolmannella olen tipahtanut takaisin kuoppaan, koska askelmat sortuvat altani. Ja taas ollaan pohjalla. Monella miehellä tuntuu olevan elämä hakusessa. Ensin ollaan innolla mukana suhteessa, ja sitten yhtäkkiä päätetäänkin, ettei halutakaan seurustella. Korostan, että en ole mitenkään roikkuvaa sorttia. En kyllä halua mitään säätöäkään. Miehet haluavat pitää kiinni kaikista saavutetuista "eduista" ja sitten siihen pitäisi mahtua nainen kuvioon mukaan. Ei tunnu miehiltä löytyvän siinä heidän omassa kehässään pientäkään plänttiä naiselle. Siinä sitten kiipeillään tikkaita ylös päin muutama kuukausi, vaikka alun perin pitäisi tajuta, ettei toivoakaan reunalle pääsystä. Kyllä se on niin, että jostain pitää joustaa, jos aikoo parisuhteeseen panostaa.

Olen vähän jo kuulkaas luovuttanut miesten suhteen.

Löydän varmaan kohta itseni sieltä kuopan pohjalta viettämässä sitä kuuluisaa nolla-aikaa. Se on helppo valinta. Olen aiheesta kirjoittanutkin reilu vuosi sitten. Toisaalta olen aika liikkuvaa sorttia, että ihan kotihiirtä minusta ei enää saa. Onhan noita nettideitti - sivustoja tai Tinder, mutta ne vaan eivät ole minun juttujani, kuten kirjoituksistani selviää. Vanhoja kirjoituksia, mutta pätevät edelleen.

Tällä hetkellä on tunne, että haluankin pysyä täällä kuopan pohjalla. Ei niitä tikkaita jaksa kiipeillä. Vaikka kuka sitä tietää mitä tapahtuu. Jos sittenkin... ;).

Nyt kuitenkin terveiset täältä kuopan pohjalta!

SK

Ps. Olen kyllä vapaaehtoisestikin palannut tikkaita alaspäin. Jo ennen askelmien katkeamista. Itsesuojeluvaistoa.

 

 

 

Kommentit (9)

Kuupau
1/9 | 

Odotappas kun putoat nettideitti kuoppaan asti. Minä olen jo saanut selville mitä tarkoittaa "etsin naista joka tietää mitä haluaa" = nainen tietää että haluaa "sitä" ja "luottamuksella" = mies haluaa että nainen kertoo fantasioitaan "siitä". ??

Sari Kristiina
Liittynyt30.8.2015
2/9 | 

Sain hauskoja kommentteja tästä kirjoituksesta Facebook -sivuilleni. Yksi tunsi olevansa rotkossa, toinen on jo koteloitunut kuopan pohjalle, kolmas haluaa kuopan pohjalta pois hissillä. Kovasti kuitenkin tämä tuntuu olevan yleistä, että annetaan alkuun ymmärtää enemmän kuin ollaan valmiita antamaan suhteelle. Tämä koskee sekä miehiä ja naisia...En ole siis yksin tämänkään asian kanssa.

Minna Elina
3/9 | 

Kannattaa kokeilla nettideittejä! Oma kokemus on, että siellä liikkuu paljon komeita, fiksuja ja hyvinkoulutettuja miehiä. Moni omassa tuttavapiirissä on löytänyt puolison niistä, itseni mukaanluettuna.

Moottorimies
4/9 | 

Kerrotko tarkemmin mitä tarkoitat termeillä elämä hakusessa ja saavutetut edut. Tämä on tyypillistä naiskieltä - vihjaillaan omista toiveista mutta ei sanota suoraan niin kuin asiat ovat. Deittiympyröissä olen pitkään ihmetellyt, mikseivät naiset itse tee enemmän aloitteita muuta kuin Tindereissä. Ollaan olevinaan saalista, mitä miehen pitäisi jahdata. Miestä voi kiinnostaa vaikka moottoripyörän tuunaaminen enemmän kuin pintaliitopaikoissa juokseminen.

Sari Kristiina
Liittynyt30.8.2015

Kiitos Moottorimies kommentistasi. Miehet eivät täällä juuri anna kuulua itsestään. Elämä hakusessa tarkoitti sitä, että tapaamani miehet eivät tiedä mitä haluavat. Ensin halutaan saada nainen verkkoon, sitten saalis ei kiinnostakaan. Ei kiinnosta, koska ei haluta sitoutua. Tosin tiedän näitä olevan naisissakin. Blogikirjoitukseni perustui omiin kokemuksiin.

Saavutetut edut ovat juurikin sitä, että voi tehdä mitä lystää ja koska lystää. Niistä ei tingitä.

Itse kyllä sanon suoraan miten asiat on, vaan se ei auta. Haluan suhteen, jossa molemmat ovat valmiita sitoutumaan. Aloitteentekijänä olen huono, myönnän. Se taas johtuu siitä, että on tullut näitä huonoja kokemuksia. Ei halua tulla torjutuksi. Mukavia miehiä kyllä olen tavannut vuosien varrella, en yhtään ilkeää..

Näistä pintakiitäjistä ole kuullut muiltakin miehiltä. Itse en kyllä lukeudu niihin :).

Toivottavasti löydät naisen, jonka kanssa voitte yhdessä tuunailla sitä moottoripyörää!

ikämies
5/9 | 

Hei arvon siskot :)

Useasti vastaus näihin pulmiin selviää peilistä :)

Hyviä treffeja, pitkää suhdetta ja aurinkoista kesää kaikille.

Sari Kristiina
Liittynyt30.8.2015

Hei arvon Ikämies :). Anteeksi nyt, mutta tuo on niin loppuun pureskeltu.

KK:n Facebook -sivuilla kirjoitustani kommentoitiin hienosti. Tämä ehkä kuvastaa tilannetta parhaiten:

Elämä on kummallista-löytääkseen uuden toimivan suhteen ja jatkaakseen sitä läpi elämän, pitää olla oikeassa paikassa. oikeassa mielentilassa ja oikeaan aikaan-kaikki tämä kerrottuna kahdella, kun molempien pitää olla samaa mieltä.

Tämä oli aika osuvaa, vai mitä? :).

Seuraa 

Kahden poismuuttaneen nuoren äiti, erään miehen naisystävä. Oman äitini sanoja lainatakseni: "Sarin elämästä tulee väkisinkin mieleen sana tuulitunneli." Paljon on sattunut ja tapahtunut, hyvässä ja pahassa. 

Kirjoittelen elävästä elämästä, ilman punaista lankaa, asioista suoraan niiden oikeilla nimillä.

 

Blogiarkisto

Kategoriat