Kirjoitukset avainsanalla buffet

Pääsin viikonloppuna nauttimaan hyvästä ruoasta, juomasta ja seurasta, pienellä päiväristeilyllä. Jälleen kerran seurasin ärtyneenä ja samalla huvittuneena ruokailijoiden käyttäytymistä buffassa. 

Mies tulee reippaasti ja ottaa ruokaa lautaselleen. Sen jälkeen mies siirtyy pöytään ja syö lautasensa tyhjäksi. Samalla tavalla hän hakee juomansa, ja juo lasinsa tyhjäksi.

Mitä tekee nainen? Nainen pyörittelee kaikki tarjolla olevat tuotteet ja miettii, ja miettii. Mikä siinä on, että se kurkun siivukin pitää käännellä ennen kuin sen saa lautaselleen? Sen lisäksi pitää lukea tuoteselosteet rivi riviltä, vaikka näkeehän sen, että tarjolla on pelkkää kurkkua! Ja tietenkin vasta siinä jonossa kaivetaan silmälaseja laukun pohjalta. Tässä vaiheessa jono kiertää letkajenkkamiseen tapaan ympäri ravintolaa ja ihmiset käytävien reunoilla saavat syödä ihaillen matkustajien takalistoja.

Entäs sitten, kun jonossa jutellaan sen kaverin kanssa. Nainen seisoo salaattiottimien kanssa ja selvittää kummin kaiman lapsen ristiäiset. Mitä tekee Sari siinä vaiheessa? Kiilaa ohi. Menee hermot.

Sen jälkeen, kun nainen on saanut lautasensa kukkuralleen ruokaa, siirrytään juomapisteelle. On se vaikeaa päättää ottaako olutta, valkoviiniä vai punaviiniä. Tai jos sittenkin ottaisi kaikkia. Sari ottaa jo pelkkään ärtymykseen kaksi lasia valkoviiniä.

Lopputulema on se, kun ravintolasta poistutaan, pöytään jää puolet haetuista ruoista ja juomista. Aivan älytöntä ruoan haaskausta!

Vuosien varrella olenkin oppinut valitsemaan sen jonon, jossa on eniten miehiä. Enkä sen takia, että löytäisin jonosta elämäni miehen :).

Sari Kristiina

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden poismuuttaneen nuoren äiti, erään miehen naisystävä. Oman äitini sanoja lainatakseni: "Sarin elämästä tulee väkisinkin mieleen sana tuulitunneli." Paljon on sattunut ja tapahtunut, hyvässä ja pahassa. 

Kirjoittelen elävästä elämästä, ilman punaista lankaa, asioista suoraan niiden oikeilla nimillä.

 

Blogiarkisto

Kategoriat