Heissan ja oikein mukavaa tätä vuotta!

Uusi vuosi ja uudet kujeet. Vai onko, enemmänkin vanhat kujeet pyörivät mielessä. Voi helskutti sentään. Tässä on tehty elämän inventaariota, tuolla päänupissa nimittäin. Olen nyt siinä viidenkympin kynnyksellä. Siskoni jo alkukuusta tästä muistutti: "Tasan 5 kk, kun siskoni täyttää 50". Kiva. Enemmän kuin tämä lähestyvä tasavuosi, lasten kotoa pois muuttaminen on laittanut inventaarion käyntiin. Tosin eräs jo viisikymmentä täyttänyt ystäväni sanoi käyneensä samaa inventaariota läpi. Päähän pompsahtelee kaikenlaisia yksityiskohtia menneestä elämästä, jotain aivan ihmeellisiäkin juttuja. Tässä on käyty läpi jos jonkinlaisia asioita, mietitty mitä tein väärin ja mitä oikein. Tämä kai kuuluu asiaan, että näitä täytyy käydä läpi. Elämässäni on kuitenkin tapahtunut ja sattunut paljon. En ole oikein koskaan päässyt maistamaan sellaista tasaista ja seesteistä elämää. On ollut sairautta, avioero, särkyneitä sydämiä, yksinhuoltajuutta, kuolemaa, muuttoja, työpaikan vaihdosta jne jne. Inventoitavaa riittää!

Oma ajatusmaailma on muutenkin muuttunut todella paljon parin viimeisen vuoden aikana. Mutta mielestäni ihmisen pitääkin muuttua ja kehittyä. Ehkä sellaiset ihmiset, joilla on ollut tasainen elämä, eivät välttämättä edes mieti tällaisia asioita. Olen huomannut, että kaikki eivät oikein tajua näitä ajatuksiani. Pitävät näitä vain turhina draamoina. No ehkä, kuka tietää. Haluan kuitenkin olla sinut itseni kanssa ja koen, että se ei ole mahdollista ilman näiden kaikkien asioiden läpikäymistä.

Onhan tässä tehty jonkinlainen ystävyysinventaariokin samalla. En enää jaksa yksipuolista yhteydenottoa. Niinpä tässä on jäänyt ystäviä matkalle. Mutta sekin lienee ihan tervettä. Miksi pitää yhteyttä, jos huomaa, ettei ole kovinkaan kaivattu toisen elämään. Elämäntilanteet ja kiinnostuksen aiheet muuttuvat. Jäin somettelutauollekin, ei enää nappaa sekään.  Ehkä taas jossain vaiheessa. En ainakaan vielä tunne jääneeni mistään paitsi. Eikä varmaan facekaverinikaan, ei ne omat päivitykset aina kai olleet niin laadukkaita :).

Ikäkriisiä en koe tuntevani. En aio suuremmin juhlia syntymäpäivääni, se on syntymäpäivä muiden joukossa. Toivon tietenkin terveyttä tuleville vuosille. Yritän sitä edistää terveellisillä elämäntavoilla.

Näin.

SK

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden poismuuttaneen nuoren äiti, erään miehen naisystävä. Oman äitini sanoja lainatakseni: "Sarin elämästä tulee väkisinkin mieleen sana tuulitunneli." Paljon on sattunut ja tapahtunut, hyvässä ja pahassa. 

Kirjoittelen elävästä elämästä, ilman punaista lankaa, asioista suoraan niiden oikeilla nimillä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat