Jatketaanpa sitten tätä "laadukasta" ruokateemaa.... Sainkin kyllä palautetta, että on kuulemma ihan mukava lukea tällaistakin tarinointia, ruokateemalla.

Aamu alkoi viilin voimalla. Sitä vihreää teetäkin taas hörpin. Sekaan ripottelin kaurahiutaleita (gluteenittomia), pellavansiemeniä sekä hiukan sokeria. Ja huomatkaa, viili oli punaisessa purkissa. Oletteko muuten huomanneet kuinka vaikea on löytää niitä perusviilejä, -kermoja tai -piimää? Kaikki ovat järjestäin kevyttuotteita/rasvatonta, hylaa, laktoositonta, jne... Itse söisin mieluummin niitä "vanhanajan" perusjuttuja. Uunipuuronkin teen punaiseen maitoon.

Aamulenkin jälkeen oli taas hiukan nälkä, välipalakeksillä ja teellä sen taltutin,

Lounaaksi tein riisinuudeliwokkia. Mukana oli porkkanaa ja maissia sekä raejuustoa ja kurkkua. Muistin muuten, että minullahan on wokkipannukin kaapissa. En ole sitä käyttänyt moneen vuoteen. Että tarvitseeko joku wokkipannua, pari kertaa käytettyä?

Iltapäivällä keitin teetä, ja unohdin juoda sen. Löysin täysinäisen kylmän teekupin takan reunalta :). Mitä lienee olenkaan touhunnut, että sen taas unohdin. Ei siis ole ensimmäinen kerta... Usein laitan vedenkeittimen päälle ja unohdan sen siinä hetkessä. 

Mutta arvatkaapas mitä sitten alkuillasta syötiin?... Nyhtöpossua! Kasslerista sen tein, luomutilalta hankitusta. Äitini on sen tuonut. Rehellisesti sanoen, en muista, kuinka kauan se on ollut pakkasessa....Muhi uunissa reilut neljä tuntia. Ihan valmista, valkosipulimarinadia käytin maustamiseen. Nuoriso söi nyhdöt  hampurilaissämpylän välissä, ja minä maissitortillan kanssa. Tosin huomasin, että ne olivat vanhentuneet, joten vetelin loput ihan lisukkeiden kanssa. Mutta lisukkeita ei ollut kuin kurkku, koska muut unohdin ostaa kaupasta. Vanhentuneet tortillat palautin illemmalla kauppaan. Sai  rahallisen hyvityksen ja kahvipaketin, koska korvaavaa gluteenitonta tuotetta ei ollut (kaikki paketit vanhentuneet....). Gluteenittomien tuotteiden kanssa täytyisi aina olla tarkkana, hyllyissä on usein vanhentuneita tuotteita. Vaihtuvuus niissä lienee tosi huono.

Ei meillä normaalisti olisi viikolla nyhtöpossua, mikä muhii uunissa monta tuntia. Mutta nyt, kun töitä on vähän, on aikaa puuhastella. Entisen työni tohinoissa olisi ollut lapsille lappu pöydällä, että keittävät nuudelia sekä lämmittävät broileripullia. Tai olisin edellisenä iltana tehnyt ison satsin keittoa tai jotain laatikkoruokaa.

Äsken söin itapalaksi banaanin. Jäi vähän myöhäiseksi iltapala, koska olin vanhempainillassa.

Lapset taas syövät omaan tahtiin leipää/pinaattilettuja/ässän karjalanpiirakoita. 

Kohta menen saunaan ja nautin yhden gluteenittoman oluen.

Näillä eväillä jatketaan :).

SK

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden poismuuttaneen nuoren äiti, erään miehen naisystävä. Oman äitini sanoja lainatakseni: "Sarin elämästä tulee väkisinkin mieleen sana tuulitunneli." Paljon on sattunut ja tapahtunut, hyvässä ja pahassa. 

Kirjoittelen elävästä elämästä, ilman punaista lankaa, asioista suoraan niiden oikeilla nimillä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat