Taas vierähti tovi edellisestä kirjoituksesta. Mitään maata mullistavaa ei kai ole tapahtunut sitten tammikuun lopusta. Asunto on edelleen myynnissä. Aika hiljaista taitaa olla asuntomarkkinoilla. Joskos se kevättä kohden vilkastuu. Eihän tässä kiire ole, ainakaan vielä ei ole ulosottomies ollut kintereillä.

Kävin ottamassa tatuoinnin tuossa viikko sitten. Laitettiin piiloon vanha tatuointini. Se oli sellainen 25 vuotta vanha ruusu, mikä oli jo kääntynyt eri asentoonkin. Väritkin olivat jo aivan haaleita. Otin sellaisin retrokukkia ja -palloja tilalle. Tiedättekö niitä sellaisia kukkia ja palloja, mitä löytyy mummolan pöytäliinasta? Tuo poikaystäväkokelas keksi, että ne ovat sellaisia Kylli-tädin kukkia :). Tänään tapasinkin kaupan kassalla tuon tatuoinnin tekijän. Hihkaisin hänelle: "Hyvin hilseilee! Ja kutittaa". Hän vastasi: "Taputtelua ja voitelua vaan". Mietin kyllä jälkikäteen, että mitähän ne muut siellä kaupassa miettivät meidän epämääräisestä keskustelustamme :).

Olimme vähän risteilemässä viikonloppuna, tyttäreni, hänen kaverinsa, poikaystäväkokelas ja minä. Matkatoimiston kuljetuksella lähdimme satamaan. Matkalla tuntui suhahtelevan ja vessan ovi käyvän. Tietenkin, jos juo puoli litraa siideriä, niin kyllähän se rakko ilmoittelee olemassaolostaan. Eräälle rouvalla tarjosin laukustani savettia, kun näin yrityksen juoda siideriä juuri sen tiessä olevan kuopan kohdalla. Tietäähän sen, miten siinä käy. Rouva oli kovin kiitollinen, että sai tahmeat kädet puhtaaksi. Kerroin, että niitä löytyy kyllä lisää käsilaukusta ja matkalaukusta. Olen tällainen savettien kannattaja ja kantaja. Koskaan ei tiedä, missä niitä tarvitsee. Kuuntelin myös, kuinka suuri huoli toisella naisella oli ystävänsä juomisen vähyydestä. Muutaman kerran tuli kommenttia, kuinka toinen nyt juo vaan 0.33 litraa juomaa ja senkin niin hitaasti. Toisaalta, jos itse hörsii sen puoli litraa hetkessä, niin voihan tuo määrä tuntua vähältä. En vain ymmärrä, miksi täytyy toisen juomisen VÄHYYTTÄ ihmetellä? Tunteeko tämä enemmän juova jotain huonoa omaatuntoa omasta juomisestaan?

Se ihmisten seurailu on vaan niin hauskaa. Laivallakin aika meni ihan vain katsellessa muita. Tosin tuo oma poikaystäväkokelas kyllä ilostutti eniten, tappaessaan suuren suurta hämähäkkiä. Mies makoili hytin sängyllä ja katseli seinällä olevaa taulua. Taulun takaa pilkotti jotain. Hän sitten uteliaisuuttaan hiukan irrotti taulua seinästä, jolloin tämä suuren suuri hämähäkki putosi sieltä. En ole niin äkkinäistä liikettä koskaan nähnytkään, kun hän otti hämähäkin ja sadasosasekunnissa huitaisi sen lattialle. Koomistahan tässä on se, että kyseessä olikin sitten karkkipaperi, jonka joku oli tunkenut taulun taakse :) :). En voi vieläkään miettiä sitä näkyä ilman hysteeristä naurukohtausta.

Eilen kyllä nauratti jo pelkästä väsymyksestäkin. Se nukkuminen laivalla ei ole ihan helppoa. Käytävällä oli jos jonkin sortin kulkijaa. Nainen läksytti miestään, kuinka häntä saa kuulemma aina hävetä. Toinen hakkasi nuorten hytin ovea aamuyöstä, huomatakseen olevansa väärän hytin ovella. Aamulla eräs sitkeä juhlija tuli vastapäisen hyttinsä ovelle, kun olimme menossa aamiaiselle. Herralla oli kengät kourassa. Siihen hän tulla hoippui toivottaen klara vappenia. Oven avaus oli niin haparoivaa, että oli pakko tarjota apua. Ensin suoristettiin se taipunut avainkortti suoraksi. Ja koska sihti oli herralla hukassa, avasin hänelle oven puolestaan. Tuli muuten siitä hytistä messevät tuoksut, koska muutama muukin miespuoleinen juhlija siellä "lepäili" :).

Vaalitkin sitten ovat äänestyksen osalta ohi. Monta tuttavaani oli ehdokkaana. Jotenkin on huomattavissa jonkinlainen lievä uusiutuminen ehdokkaiden joukossa. Ehkä se on hyvä, että saadaan uutta verta ja uutta näkökulmaa tuollekin saralle. Itselleni tuo politiikka on mukavuusalueen ulkopuolella. Toki seurasin ehdokkaiden äänimääriä ja puolueitten menestystä. Mutta sen syvemmälle on oikein ole koskaan mennyt.

Keväänkin tietää tässä olevan juuri nurkalla, ellei jo kohdalla. Kesärenkaat on vaihdettu, poikani toimesta. Se on kiva, kun poika auttaa. Golfklubin jäsenmaksukin tuli juuri maksettua. Tosin en tiedä kuinka tässä ehtii pelailemaan kesän aikana. Tyttären rippijuhlatkin lähestyy, pari kuukautta vielä. En vain vielä tiedä, missä ne pidetään. Olen kyllä ajatellut ne ulkoistaa, koska tästä asuntoasiasta ei oikein ole mitään takeita. Mahdollisten muuttolaatikoiden keskellä ei ole oikein intoa juhlia. Ihanaa kuitenkin, että kevät ja kesä taas tulee!

Tässä kuulumisia tällä erää.

Sari Kristiina

 

 

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden poismuuttaneen nuoren äiti, erään miehen naisystävä. Oman äitini sanoja lainatakseni: "Sarin elämästä tulee väkisinkin mieleen sana tuulitunneli." Paljon on sattunut ja tapahtunut, hyvässä ja pahassa. 

Kirjoittelen elävästä elämästä, ilman punaista lankaa, asioista suoraan niiden oikeilla nimillä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat