Tekevätkö älylaitteet ihmisestä tyhmästi käyttäytyvän?

Joskus tuntuu siltä. Olisiko ihminen ennen älylaitteita kulkenut pitkin katuja ja puistoja metsästämässä jotain ökkösmömmösiä? Nenä kiinni puhelimessa mennään, näkemättä mitä ympärillä tapahtuu. Siinä on liikennekin jo vaarassa. Kahvilassa näkee yksin istuvia ihmisiä, puhelin/tietokone/tabletti kädessä, koska ei uskalleta enää istua yksin. Pitää olla jotain tekemistä. Vaikka mikä on mielenkiitoisempaa kuin seurata muiden ihmisten tekemisiä.

Kuinka usein näkeekään näitä tyhmäksi muuttuneita ihmisiä, auton ratissa. Älypuhelinta räplätään samalla, kun ajetaan autoa. Olen oikein ryhtynyt seuraamaan vastaantulevia autoja ja todella usein näkee kuljettajan räpläävän älypuhelintaan. Tämä, jos mikä on TYHMÄÄ. Etenkin raskaan ajoneuvon kuljettajalta. Kiesus! Taas vaarannetaan liikennettä!

Mitenkäs se ravintolakäyttäytyminen. Lähdetään perheen kesken syömään. Taas on nähty monta todistetta siitä, kuinka älylaitteet vievät vanhemman huomion. Se siitä hienosta perhelounaasta. Vanhemmat räpläävät kännykkää ja lapset saavat jäädä omaan arvoonsa. TYHMÄÄ sanon minä. Tämä kyllä koskee pariskuntiakin!

Tuntuu, että ne vanhat kunnon käyttäytymistavat ovat kadonneet jonnekin!

En tiedä kuinka paljon älylaitteet vaikuttavat ihmisten käyttäytymiseen sosiaalisessa mediassa. Mutta täytyy sanoa, että en aina ole ihan vakuuttunut ihmisten Facebook-käyttäytymisestä. (Muusta en tiedä, koska en ole missään muussa aktiivinen). Lähinnä mietin, että onko nämä julkiset päivitykset aina harkittuja? On se niin hienoa lukea kaverin kaverin vastataudista tai parisuhdedraamasta. En välttämättä halua lukea kuinka usein joku tuntematon käy vessassa vatsatautinsa aikana, saati mikä on koostumus tälle tuotannolle. Julkisissa päivityksissä mennään joskus myös niin henkilökohtaisuuksiin jonkun arvostelussa, että ihan hirvittää. Miettivätkö nämä ihmiset ollenkaan, että julkinen päivitys näkyy kaikille ja minkä kuvan se antaa heistä? Tähän samaan sarjaan voisi lisätä ilmoitukset jonkun lähiomaisen kuolemasta tai hautakiven kuvasta. Annetaan vainajien olla rauhassa, tai jaetaan päivitykset niitä koskeville. Sanoisinkin, että julkisten päivitysten julkaisijoiden kannattaisi miettiä, ovatko he valmiita julistamaan nämä samat asiat torilla?

Itse omistan älypuhelimen, jota räplään ihan riittävästi, vähempikin riittäisi. Tietokoneen avaan noin kerta tai kaksi viikkoon. Se, että käyttäydynkö joskus tyhmästi älylaitteiden kanssa, jätän muiden arvioitavaksi.

Älykkäitä kesäpäiviä kaikille!

 

SK

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden poismuuttaneen nuoren äiti, erään miehen naisystävä. Oman äitini sanoja lainatakseni: "Sarin elämästä tulee väkisinkin mieleen sana tuulitunneli." Paljon on sattunut ja tapahtunut, hyvässä ja pahassa. 

Kirjoittelen elävästä elämästä, ilman punaista lankaa, asioista suoraan niiden oikeilla nimillä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat