Niin siinä sitten kävi, YT-neuvottelujen tuloksena tulin irtisanotuksi. Vaihtoehtona olisi ollut siirtyä töihin toiselle paikkakunnalle, n. 80 kilometrin päähän kotoa. Valitsin irtisanomisen. Työvuosia samalla työnantajalla on takana yli kaksikymmentä. Kaksi yötä valvoin asiaa miettiessäni. Toisen yön jälkeisenä aamuna asia valkeni, ja päätös oli tehty. Vaikka kyseessä oli tähänastisen elämäni suurin päätös, tunne oli todella vahva ja selkeä. Päätös oli selvä. Taidankin olla tällä hetkellä Suomen iloisin irtisanottu.

Osaltani YT-neuvottelut tehtiin hyvässä hengessä. Työnantajani on kohdellut minua hyvin näiden vuosien aikana. Olen vain pitkään kaivannut muutosta työelämääni, tämä nykyinen ala on nyt nähty. Takki on muuten ollut aika tyhjä irtisanomislomakkeen allekirjoittamisen jälkeen. Työmotivaatio on suoraan sanottuna hukassa, mutta suoritan velvollisuuteni sovitusti. Aamuja on enää 13.

Mitään suunnitelmaa ei ole. Aikajanani päättyy 8.7., jolloin jään lomalle, enkä enää samaan työhön palaa. Olen kuullut olevani hullu tai/ja rohkea. Itse ajattelisin olevani hullunrohkea. Iso asuntolaina niskassa, kahden lapsen yksihuoltaja, eikä uudesta työstä tietoakaan. Ymmärrän kanssaihmisten reaktiot. Meidän perheessä tällainen heittäytyminen on ihan normaalia :). Äitini on vaihtanut alaa muutaman kerran, kirjoittanut ylioppilaaksi 50-vuotiaana, lukenut sen jälkeen uuden ammatin, jonka jälkeen hän työllistyi täysipäiväisesti eläkeikään asti. Sisareni on irtisanoutunut työstään miettiäkseen, mikä hänestä tulee isona. Hän opiskeli uuden ammatin, ja viihtyy hyvin nykyisessä työssään.

Odotan innolla tulevaa, yhtä loppuelämäni uutta alkua. Kirjoitin aiemmin olevani eksyksissä. Hassua, mutta juuri nyt minusta tuntuu, etten ole lainkaan eksyksissä. Siitäkin huolimatta, että minulla on vain tämä epäsuunnitelma.

Kesän siis vietän epäsuunnitelmaa suunnitellen.

Aurinkoista viikkoa kaikille!

SK

Kommentit (8)

Arja - Kodin Kuvalehti
Liittynyt12.8.2014
1/8 | 

Voi kurjaa! Mutta hienoa, että suhtaudut tilanteeseen uutena alkuna. Sitä se onkin, mahdollisuus johonkin hyvään, mistä ei vielä tiedä. Rauhaa, tsemppiä ja mukavaa kesää sinulle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden poismuuttaneen nuoren äiti, erään miehen naisystävä. Oman äitini sanoja lainatakseni: "Sarin elämästä tulee väkisinkin mieleen sana tuulitunneli." Paljon on sattunut ja tapahtunut, hyvässä ja pahassa. 

Kirjoittelen elävästä elämästä, ilman punaista lankaa, asioista suoraan niiden oikeilla nimillä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat