Löysin edellisestä blogistani kirjoituksen juhannustaioista vuodelta 2014. Ajattelin sen tässä nyt uudelleen julkaistaa.

Nyt eletään sitä juhannustaikojen aikaa. Oiva mahdollisuus taikoa esiin tieto tulevasta puolisosta. Entisajan taioista on tehty moderneja versioita, jotka kiertävät sosiaalisessa mediassa. Mutta voisi kuvitella, että aikoinaan nuo taiat ovat olleet hyvinkin jänniä ja odotettuja juhannusyönä. Olen kyllä miettinyt, että oikeestiko ne naiset siellä heinäpellolla alasti juoksentelivat. Ystäväni mies tänään juuri totesi, että saan mennä heidän takapihalleen juoksentelemaan alasti. Kaikilla olisi kuulemma ainakin hauskaa. Mitähän mahtoi tuolla tarkoittaa?

Käväsin tuolla Googlessa vähän tutkimassa näitä taikoja, niitä aitoja ja alkuperäisiä. Hienojahan ne olivat, mutta voi olla vähän vaikeita täällä "naapurilähiössä" toteuttaa.

Halkoja kuulemma pitäsi ottaa pinosta sylillinen. Jos määrä on parillinen, pääsee naimisiin. Harmi, halkoni loppuivat jo huhtikuussa, enkä uusia ole vielä hankkinut. 

Sitten pitäisi juosta alasti yhdeksän ojaa ja kiertää pelto kolme kertaa ympäri. Johan pitäisi sulho näkyä. Ojia löytyy, mutta lähimmälle pellolle on sen verran matkaa, että voisi peppu paleltua matkalla, näillä keleillä. (Vuoden 2014 alkukesä oli kylmä!!!!)

Niitä rehuja sinne tyynyn alle, ja näet unta tulevasta puolisosta. Salaatinlehtiä löytyy ruukusta. Luulen, että näkisin unta kaneista. No, onhan tietty siinäkin jotain, mies kuin kani.

Pitäisi kuulemma kaivaa kuoppakin ja sitten täyttää se turpeella. Jos aamulla kuopassa on jotain elävää, pääsee naimisiin. Näillä sateilla siellä olisi monta kastematoa. Mutta ei oikein viitsi kaivella taloyhtiön pihaan kuoppia. 

Käen kukuntaakin täytyisi kuunnella. Niin monta kukuntaa, niin monta vuotta siirtyy naimisiin meno. Taidan etsiä käenpesän ja pystyttää teltan viereen. 

Sitten laitetaankin vasen sukka nurinperin jalkaan ja kolikko sukkaan. Täytyy kuulemma olla ilta ihan hiljaa (ei muuten onnistu!!!) ja unessa näkee tulevan puolison. 

Kaikki muistaa, että jos kurkkaa kaivoon, näkee puolisonsa siellä. Ajaisiko saman asian, jos kurkkaan viinilasin pohjalle? Ei viitsi mennä tuonne sadevesikaivoon kurkkimaan, kun pitäisi alastikin olla.

Virsikirja pään alla kun nukkuu, näkee takuuvarmasti unta tulevasta puolisosta. En kyllä voi  mitään, mutta virsikirjasta tulee mieleen eräs hautajaisvirsi... En taida haluta nähdä unta edesmenneistä ihmisistä puolisoehdokkaana.

Peilin kautta kun katsoo toista peiliä, näkyy siellä se mahdollinen puolisoehdokas. Tämä on kai turha tehdä kotona  yksin vessassa? 

Johan siinä oli taikoja kerrakseen. Nuo kaikki kun tekee, menee juhannus aika sukkelaan. Taidan jättää väliin, kiitos vain. Luotan edelleen siihen kohtaloon. 

Taianomaista juhannusta kaikille!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden poismuuttaneen nuoren äiti, erään miehen naisystävä. Oman äitini sanoja lainatakseni: "Sarin elämästä tulee väkisinkin mieleen sana tuulitunneli." Paljon on sattunut ja tapahtunut, hyvässä ja pahassa. 

Kirjoittelen elävästä elämästä, ilman punaista lankaa, asioista suoraan niiden oikeilla nimillä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat