Kesäreissuilla pärjää useimmiten ilman takkia, ja se taas tarkoittaa ettei lapsilla ole vetoketjullisia taskuja puhelimelle ja rahoille. Olen tehnyt aiemmin lompakoita (alla olevassa kuvassa oikella) jotka voi kiinnittää palohakasella laukkuun, housun vyölenkkiin, tai vaikka avainnauhaan. Nyt tein helpommat versiot, vanhat kunnon suomituristin vyölaukut. ? Tosin pienempinä ja sievempinä ?

Vanhoista farkuista Vyölaukkuja!  Työvaiheet: 

1. Mittaa ensin puhelin, ja valitse vetoketju puhelimen pisimmän sivun mittaisena. ?)

  Leikkaa farkuista esim. 30 cm korkea x 18cm leveä ja 14cm  korkea x 18cm leveä (vähän leveämpi kuin käyttämäsi vetoketjun pituus.) 

2. Leikkaa pienemmästä kappaleesta n.4cm korkea kaitale vetoketjun varten, huolittele kuvanmukaisesti.

3. Kiinnitä vetoketjut kuvan mukaisesti ketjun oikea puoli farkut oikeaa puolta vasten. Ompele kolikkotaskun alareuna 11cm päähän yläreunasta op.t vastakkain kiinni.

4. Tikkaa vetoketjut oikealta puolelta (tavallisella paininjalalla on helppo ommella ketjun viertä, ja siirtämällä neulaa sivuttais-suunnassa voit määrittää tikkauksen paikan.) Tikkaa kolikkotaskun alareuna.

5. Käännä kolikkotaskun saumuroitu yläreuna nurjalle,  ja ompele kiinni.

6. Taita laukku kaksinkerroin oikeat puolet vastakkain. Neulaa vetoketju reunaan, ja ompele kiinni.

7. Tikkaa viimeinen vetoketjun reuna oikealta puolelta vetskari avattuna.

8. Käännä laukku oikein päin, ja neulaa leveä kuminauha laukun yläreunaan, puolen sentin päähän vetskarin hammastuksesta. (Tämä kuminauha säätöineen on loppuunkäytettyjen toppahousujen toinen olkain.)

9. Neulaa vetskarin leveydeltä sivut kiinni, tarkista ettei kuminauhan apuneulaus jää ompeleen alle.

 

10. Ompele sivut kahteen kertaan suoralla ompeleella, leikkaa ylimääräiset pois ja huolittele saumurilla tai kolmipistosiksakilla. 

11. Käännä oikein päin, avaa ylempi vetskari ja kirjoita lapsen vyölaukkuun vanhemman puhelinnumero niin että se näkyy heti kun laukun avaa. Tämä pieni ja litteä laukku kulkee helposti mukana vaikka vaatteiden alla. Mutta jos sen kuitenkin onnistuu hukkaamaan, tai eksymään itse, vanhemman numero on helposti saatavilla ?

Kommentit (2)

Seuraa 

Käsillätekijän päiväkirjaa itse tehdyistä ompeluksista, askarteluista ja koruista. Silimänkarkkia ovat valmiinakin löytyneet aarteet.

Teemat

Blogiarkisto