Sain tuollaista kätevää heijastintarraa, palaset on ylijäämää kylttien teosta. Rullalla oleva on ostettu kaupasta kypärien ja pyörien teippaamiseen.

 Askarreltiin lasten kanssa niistä heijastimia reppuihin ja takkeihin. Materiaalina käytettiin muovirasioita, mm. Hillopurkin kansia, karkkilaatikoiden sivuja. Niistä napsin reunat pois, ja lapset pystyi leikata itse mieluisen kuvion. Terävät kulmat kannattaa pyöristää, ettei heijastin tartu vaatteisiin. 

Ei muuta kuin heijastintarraa molemmille puolille, sitten kuvion reunojen viimeistely saksilla. Kuviolävistimellä pystyi leikata heijastintarrasta kuvioita koristeeksi. Rei'ittäjällä reikä, siihen hiuslenkki tai kuminauhaa. Ja takin vetoketjuun, kiristyskuminauhaan sivuun, tai vaikka reppuun heijastin keikkumaan!

 

Kommentit (6)

Vierailija

Tämäpä on hyvä ja ajankohtainen idea. Nyt tiedän mitä tulen tekemään viikonloppuna lasten kanssa.

Kukkahattutäti taikaviitassa k...

Mutta muistattehan (kaikki, jotka heijastimia tavalla tai toisella askartelette), että tällaiset koristeheijastimet eivät missään nimessä korvaa oikeita, kunnollisia heijastimia, eikä niihin saa luottaa ainoana heijastimena.

Tuossa mallissa, joka on kokonaan heijastinteippiä, on jo hiukan potentiaalia, mutta se yksinäinen pieni koristetähtönen ei  kyllä oikein jaksa loistaa ja valaista tarpeeksi, jotta siitä olisi oikeaa hyötyä.

Liisa
Liittynyt31.10.2015

Nämä koristeheijastimet on ihan kokonaan heijastavia materiaaleja, ei pelkästään hopeinen "tutunnäköinen" heijastintarra. Kuten kirjoitin oranssi ja keltainen ovat ylijäämäpaloja kylttien teosta, joten saattaa olla että ovat astetta laadukkaampia kuin marketista ostettu hopeanvärinen teippi.

Sinänsä hyvä huomio, mutta oletin että maininta että värilliset ovat kylttien ylijäämäpaloja kertoo sen että nekin ovat heijastavia ☺

Kukkahattutäti täällä taas

En tarkoittanut pahoittaa mieltäsi. Olet toki selkeästi tuonut ilmi, että materiaalisi ovat ensiluokkaisia. Enemmänkin kommenttini kohderyhmänä olivat ne kaikki, "jotka heijastimia tavalla tai toisella askartelvat", eli jos joku tästä nyt sai inspiraatiota ja lähtee toteuttamaan heijastinaskartelua ei niin hienoista ja laadukkaista materiaaleista unohtaen tuotteen tarkoituksen.

Liisa
Liittynyt31.10.2015

Etkä pahoittanut mieltäni ? Tarkensin vain faktoja koska alla oleva lainaus kommentistasi kertoo selkeästi sen oletuksen, että vain harmaa on heijastavaa.

"Tuossa mallissa, joka on kokonaan heijastinteippiä, on jo hiukan potentiaalia, mutta se yksinäinen pieni koristetähtönen ei  kyllä oikein jaksa loistaa ja valaista tarpeeksi, jotta siitä olisi oikeaa hyötyä."

Kaikki kuvissa näkyvät heijastimet ovat kokonaan heijastinteippiä. Myös värilliset kuten keltainen pisara, johon viittaat ☺

Kuten aiemminkin sanoin, hyvä huomio ja tärkeä pointti? Minä varovaisesti haluaisin luottaa että koristeheijastimien askartelijat olisivat niin fiksuja, että käyttäisivät laadukkaita materiaaleja ?

Lapsetkin pitävät paremmin huolta että heijastimet ovat paikoillaan ja tallessa, kun ovat itse tehneet mieluisia ?

Seuraa 

Käsillätekijän päiväkirjaa itse tehdyistä ompeluksista, askarteluista ja koruista. Silimänkarkkia ovat valmiinakin löytyneet aarteet.

Teemat

Blogiarkisto