Tänä vuonna kuusen haku venyi epätavallisen myöhään. Vaikka matka on kovin lyhyt. Olemme useana vuonna hakeneet joulukuusen oman tontin reunasta. Työjärjestyskin on vakiintunut niin, että mukulat lähtee valikoimaan kuusta omat käsisahat kainalossa. Yleensä minä ehdin sanomaan viimeisen sanan, saako juuri sen lapsille mieluisen kuusen kaataa. Ja sitten lähtee käyntiin tarkasti vuoroteltu sahaaminen. Nykyään kun talvikelit vaihtelee kovasti, on voinut ajoittaa kuusenhaun plussakeleille, niin nytkin. Lapset kantoivat kuusen takaterassille, sahasivat vartta vielä hiukan lyhyemmäksi. Sitten se nostettiin yhteistuumin kylppäriin sulamaan.

Siirtelemisen aikana kuusesta katkesi pari oksaa, laitoin ne pulloon makkarin ikkunalle. Nauha vielä pullonsuulle, ja jouluntuoksusta nauttimaan. Kun kuusi saatiin kiinnitettyä kuusen jalkaan, laitoin kynttilät paikoilleen. Koristeleminen onkin sitten mukuloiden tehtävä.

Kommentit (0)

Seuraa 

Käsillätekijän päiväkirjaa itse tehdyistä ompeluksista, askarteluista ja koruista. Silimänkarkkia ovat valmiinakin löytyneet aarteet.

Teemat

Blogiarkisto