Haluan jakaa myös täällä kehittämäni kesäkurpitsa reseptin. Tämä annos on ollut meidän ravintolan ykköshitti ja nyt myös muut voivat valmistaa kyseisen herkun juhannus pöytään! :)

Tarvitaan:

6 kpl Kesäkurpitsan kukkia 

Rypsiöljyä paistamiseen

1 kpl sitruunaa

Täyte:

1 dl parmesan juustoa

1dl Västerbotten juustoa

 2rkl Persiljaa

0,5dl savuporo leikkelettä

0,5dl pekonia

Taikina

 8 rkl Durum jauhoja

1,5 tl Leivinjauhetta

0, 5tl  Suolaa

3 rkl Maissijauhoja

400 ml Kylmää vettä

Kesäkurpitsan kukat ovat nyt satokauden ykköshitti ja Aurora Estaten kesän tilatuin alkuruoka! 

Ohjeet:

Aloita poistamalla kukan keskeltä heteet. 

Mittaa kulhoon jauhot, suola, leivinjauho ja maissijauho. Lisää todella kylmä vesi kokoajan sekoittaen, lopputulos on paksuudelta hieman lettutaikinaa paksumpi. Laita jääkaappiin odottamaan kunnes olet valmis paistamaan kukat.

Täyte:

Pilko veitsellä juustot, savuporo ja paistettu pekoni pieneksi kuutioiksi. Silppua joukkoon persilja ja sekoita massa.

Ota n. ruokalusikallinen täytettä käteen ja purista pallomaiseksi. Näin on helpompi saada täyte pysymään kukassa.

Kun kaikki kukat on täytetty, kaada pannulle 1,5cm öljyä ja kuumenna. Pyöritä varovasti kukat taikinassa ja paista molemmin puolin kullanruskeaksi.

Tarjoile heti vaikka majoneesin kanssa ja jokainen voi puristaa kukkien päälle sitruunamehua omien mieltymysten mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla