Kirjoitukset avainsanalla Tontti

Muutimme neljä vuotta sitten takaisin Lappiin, Aleksin kotikylään, emmekä millään löytäneet sopivaa vuokra-asuntoa. Ystäväni Heidi vinkkasi silloin, että hänen seinänaapuri pohtii asunnon myyntiä ja pian olimmekin ostamassa omaa pientä kotia. Huoneisto oli erinomaisella sijainnilla, täysin meidän budjetissa ja vielä parhaan ystävän naapurissa. Asunto kaipasi pientä pintaremonttia, myynti sisälsi vanhat kalusteet eikä näyttänyt yhtään meiltä, mutta tuntui heti kodilta. Aleksi oli talven töissä Snow Village lumihotellissa ja kesällä hän teki pienen remontin asuntoomme. Kaikki lähti itseasiassa siitä, että maalasimme hieman tummentuneen takan valkoiseksi ja tajusimme, että kaikki muut seinät ovatkin nyt harmaita, eivätkä valkoisia. Sitten pitikin maalata kaikki seinät, kaiteet, rappuset ja keittiö uusittiin täysin.

Aleksi irrotti jokaisen kaiteen ja rapun, hioi pinnat ja maalasi kahteen kertaan, jotta lopputulos olisi täydellinen. Keittiöön tilasimme Hangasvaaralta mittatilauksella keittiönkaapit sekä tammisen puutason. Näin asunto alkoi näyttämään meidän kodilta ja pienellä laadukkaalla remontilla saimme nostettua asunnon arvoa.

Syksyllä 2018 olimme yhteydessä pankkeihin ja kyseltiin minkälaiset mahdollisuudet meillä olisi sada laina rakentamista varten. Selvisi, että ei ole mitään ongelmaa, varsinkin jos saadaan vanha asunto ensin myytyä ja siitä tarvittava käsiraha. Minun ensiasunnon ostoetu oli vielä käyttämättä joka myöskin auttoi asiaa. 

Otin itse kuvat asunnosta ja laitoin ensin Tori.fi sivulle myyntiin. Muutama kysely tuli, mutta ei mitään konkreettista. Viikon päästä lisäsin ilmoituksen myös Etuovi.com sivulle josta löytyikin ostaja ja myimme asunnon 2 kk sisällä. Asunto myytiin osittain kalustettuna ja muutimme pieneen kaksioon lähelle työpaikkaani. Todella lähelle, nimittäin 100m päähän :D

Tästä lähti papereiden pyörittäminen. Ensin asunnon myyntipaperit, sitten poikkeamisluvan hakeminen. Tontillamme ei ollut kaavaa, joten sinne rakentaminen ei ollut mitenkään itsestään selvää. Kysymyksiä on miljoona, eikä kukaan yksistään osaa antaa vastauksia. Lupia hakiessasi, ota selvää voiko asuinkunnassasi tehdä hakemuksen Lupapiste.fi:ssä. Sitä kautta on helppo hoitaa asioita ja kaikki paperit/liitteet varmasti löytävät perille.

Nyt meillä on asunto myytynä ja poikkeamislupa haettuna 30.10.2018. Kesään 6kk.

Kuva tontilta, lokakuun ensilumet ja aurinko.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tutustuimme Aleksin kanssa reilut 9 vuotta sitten Kittilässä. Olimme nuoria ja hyvin erilaisia. Toinen oli Lapista ja toinen etelästä, Virosta tai oikeastaan Urjalasta. Ihastuin heti. En sanonut sanaakaan, tuijotin vain. 

Tapailimme alkutalven ja uutenavuotena 2010 aloimme seurustelemaan. Yhdeksän vuoden aikana olemme kasvaneet aikuisiksi, suhteemme on kehittynyt sille tasolle, että menimme kihloihin 2018 toukokuussa Italiassa, Barolossa.  

Moni sanoo, että jos suhde kestää talon rakentamisen, kestää se mitä vain. Uskon kuitenkin meidän olevan valmiita tähän projektiin. Me tunnemme jo toisemme niin hyvin ja Aleksi on ammatiltaan talonrakentaja. On siis hyvä, että toinen meistä oikeasti tietää mitä rakentaminen on. Itse olen oppinut kaikenlaista rakentamisesta, ja varmasti opin paljon lisää. Teoriassa siis, vasaraa minulle ei kannata antaa!

Meillä on sama visio, samat odotukset elämältä ja vuosien varrella meille on kehittynyt myös sama maku sisustuksessa. Jos olisimme rakentaneet talon kahden vuoden yhdessäolon jälkeen, ero olisi ollut varma! Ostimme asunnon neljä vuotta sitten, ja silloinkin olimme vielä aivan eri mieltä kaikesta, sohvan väriä vaihdettiin vuosien varrella neljä kertaa, kiitos Ikealle joka teki siitä kuitenkin suhteellisen halpaa vaihdettavilla päällisillä. Tarkoitan vain, että talo pitäisi rakentaa vasta sitten kun tuntee toisen, todella tuntee. Me olemme valmiita tähän ja meidän talosta tulee upea! 

Uskon,että tulen kirjoittamaan tätä blogia paljon itsekseni kun taas Aleksi tulee päivittämään omaan Instagramiin videoita ja kuvia.

Meillä on tontti Ylläsjärven rannalla, Kittilän kunnassa. Tästä alkaa meidän kodin rakentaminen!

 

 

Kommentit (1)

Seuraa 

Pariskunta Ylläsjärveltä, Lapista. Sirly on yrittjänä Boutique hotellissa Aurora Estatessa ja Aleksi rakentaa puusta, jäästä ja lumesta. Seuraa meidän arkea sekä oman kodin rakentamista. Perheessä myös 8 vuotias Alaskanhusky Viivi.