Kirjoitukset avainsanalla Keittiömaailma

Tuomikuru. Valokuvaaja Marko Vasara

Hieman pelkäsinkin, että tämä blogi jumahtaa jossakin vaiheessa. Syy siihen on tietenkin omat työkiireet, tuntuu ettei aika riitä mihinkään. Tai ennemminkin olen aika valikoiva mihin sen pienen vapaa-ajan käytän.  

Ruskaretkellä tunturissa. Valokuva Marko Vasara
Ruskaretkellä tunturissa. Valokuva Marko Vasara

Ravintolamme on kiinni nyt Lokakuussa, mutta myynnin kannalta tämä on kaikkein kiireisin kuukausi. Vietämmekin Heidin kanssa vähintään 8 tuntia päivästä tietokoneella näpyttäen sähköpostia. Saimme vielä kirjan kustannus sopimuksen ja Inarin hotelli teettää työtä. Töitä siis riittää, vaikka muille jakaa! Tästä syystä haemmekin vielä yhtä työntekijää Aurora Estatelle. 

En silti valita. Elän tällä hetkellä juuri sitä elämää, mistä olen aina haaveillut. Rakennamme omaa taloa, olen menossa naimisiin elämäni pakkauksen kanssa, olen urani kannalta menossa juuri oikeaan suuntaan ja voin myös henkisesti hyvin. Toteutan unelmaani kirjoittamalla omaa ruokakirjaa ja rakastan työtäni! Unelmien tavoitteleminen ja niiden saavuttaminen vievät kuitenkin valtavan paljon enemmän aikaa ja työsarka ei todellakaan ole vain 8h päivässä. Minähän olen nyt "lomalla" ja teen silti töitä joka päivä. Sen se vielä kuitenkin vaatii.

Olen onnellinen luonnossa! Valokuvaaja Marko Vasara
Olen onnellinen luonnossa! Valokuvaaja Marko Vasara

Raksalla on väliseinät pystyssä, molemmat makuuhuoneet ovat lattiaa vaille valmiita. Keittiö kasattiin viime viikolla ja kvartsi taso saapui eilen. Vaikka taso oli kolmessa palassa, oli sitä nostamassa paikoilleen neljä miestä. Se ei todellakaan ollut mikään pikkuhomma, mutta ehdottomasti sen arvoista! Keittiöstä tulee vielä upeampi mitä osasin kuvitella!!

Keittiömaailman keittiöt tulevat ns. valmiiksi kasattuna. Kaiken sisälle kantaminen oli työlästä, mutta itse keittiön paikalleen asentaminen nopeaa ja sujuvaa. Aleksi tosin lähetti minulle ykspäivä tekstiviestin, että jääkaapin ja pakastimen integroitavat ovet ovat yksi saatana, yhteen kaappiin meni kolme tuntia ja hän oli jo pari vuotta sitten vannonut, ettei enään ikinä sitä tee. Niin paljon hän kuulemma minua rakastaa :D Toisin sanoen, yhden oven kanssa meni varmaan sama aika kun koko loppukeittiön kasaamiseen.


Kvartsi taso Ylämaan Graniitti.
Keittiön tasot paikoillaan.
 

Katto on valmis kaikkialta muualta, paitsi suihkussa. Saunasta tulee upea, Aleksi on suunnitellut sen ilman minua, hänellä on aina ollut selkeä visio sen suhteen. Laatoitus aloitetaan 6.11 ja muutto on toivottavasti marraskuun puolessa välissä, TÄYSIN AIKATAULUSSA!!

Lisää kuvia tulee kun saadaan vähän työkaluja ym pois tieltä. Hommat etenee! Lähden huomenna Helsinkiin, jossa vietän tyttöjen viikonlopun St. Geroge hotellissa. Käyn sovittamassa hääpukua ja vietän laatuaikaa rakkaiden siskojen ja ystävien kanssa. Maanantaina lennämme Heidin kanssa Ranskaan maistelemaan viinejä. 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kaupallinen yhteistyö
Petra keittiö, Keittiömaailma

Olemme aina asuneet pienissä asunnoissa, mikä on muuten ollut aivan ok, mutta ne keittiöt! Päätin, että sitten kun rakennamme oman talon, minun keittiöni tulee olemaan SE unelmien keittiö! 

Olen ollut tv- kokkina C-morella "Alpeilla" sekä "Keilailu" ohjelmassa. Suurin osa jaksoista on kuvattu Espoon Suomenojan Keittiömaailmassa. Rakastuin heti heidän tyyliin ja laatuun. Oli ilo tehdä ruokaa keittiössä jossa on tilaa, toimivat kodinkoneet ja ennen kaikkea tyyliä!

Kun valitsimme talon pohjaa oli meille tärkeää, että keittiö on avoin ja saarekkeen ympärillä voi istua ystäviä kun valmistan illallista. Halusin myös sellaisen keittiön jossa voi jatkossa toteuttaa kuvauksia. Tarkoitus on kirjoittaa kirja tulevan vuoden aikana ja kuvaukset toteutetaan varmasti suurilta osin meillä kotona.

Olen suunnitellut keittiön yhdessä Keittiömaailman Jonna Rönnbergin kanssa ja hän on alansa huippu! Hän ymmärsi heti minkä tyyppisen ja tyylisen keittiön haluan. Minun keittiötä lähdettiin suunnittelemaan Petra mallistosta. Kun tyyli oli selvä, oli helppo käydä keittiö läpi yksityiskohtaisesti, mitä mihinkin tulee. Ylös halusin valaistun hyllyn johon saan kaikki keittokirjat näkyville. Niitä on vuosien varrella kertynyt muutama!

Minulle tärkeää oli saada laadukas kivi taso joka on hygieeninen sekä kestävä. Olen valinnut tasoksi Ylämaan Graniitti, Dekton täyskvartsitaso, Glacierin. Taso kestää 300C ja imukyky on melkein 0. Tässä voin siis huoletta leipoa, laskea kattilan tai uuninpellin ilman huolen häivää. Kaiken lisäksi taso on todella, TODELLA kaunis!

 

 

Havainnekuvasta voi olla hankala hahmottaa miltä keittiö oikeasti näyttää, mutta lupaan ottaa paljon kuvia kun se on valmis! :) Alla kuitenkin tarkemmat kuvat materiaaleista. Niin kuin huomaat, mustasta tammiovesta näkyy puun kuvio läpi. Meille talossa oli tärkeää käyttää mahdollisimman paljon puuta ja kiveä, luonnollisia materiaaleja.

Liesi AEG Combo hob on upotettu kvartsi tasoon ja siinä on myös pistorasiat. Lieden vieressä on AEG steamPro höyryuuni. Allas on takana keittiössä ja sieltä löytyy myös astianpesukone AEG Comfort lift. Meille ei tule mikroa ollenkaan koska kaikki tarvittava löytyy uunista ja liedestä!


Taso: Ylämaan Graniitti, Dekton täyskvartsitaso, Glacier.
Ovimalli: Petra Mira, peiliovi, tammi, musta
 

 


Alakaapeissa lankavedin, harjattu messinki.
Yläkaapeissa nuppivedin, harjattu messinki.
 

 


AEG SteamPro höyryuuni
AEG Combohob induktio liesi. Yksi reikä vähemmän kattoon koska tässä on liesituuletin keskellä!
 

 

 


Kubus KBG 110-50 Onyx lavuaari, kestää kuumaa.
AEG comfort lift astianpesukone
 

Sekä tietenkin integroituna jääkaappi ja pakastin!


AEG Frost Free pakastin
AEG Long Fresh -0 osastolla
 

Tällainen keittiö meille tulee! Lisää kuvia ja videoita kun keittiö on asennettu paikoilleen. Keittiö tulee viikolla 41 enkä malta odottaa! Raksalla on kaikki mennyt niin hienosti! Aleksillakin riittää vielä huumorintaju joten ihan piippuun hän ei ole itseään vetänyt.  Käykää seuraamassa hänen rakentamistaan täältä

Kommentit (0)

Seuraa 

Pariskunta Ylläsjärveltä, Lapista. Sirly on yrittjänä Boutique hotellissa Aurora Estatessa ja Aleksi rakentaa puusta, jäästä ja lumesta. Seuraa meidän arkea sekä oman kodin rakentamista. Perheessä myös 8 vuotias Alaskanhusky Viivi.