Meidän blogiin ei  ole ilmestynyt sisältöä pitkään aikaan, vaikka raksalla on tapahtunut valtavan paljon. Tämä johtuu siitä, etten oikein osaa yksin selittää kaikkia työvaiheita. Pitkien päivien jälkeen emme myöskään ole onnistuneet rutistamaan itsestämme irti yhteistä blogi hetkeä. 

Tässä kuvassa talon paikka on oikealla alhaalla hiekkatien päädyssä. Maisema on upea ja sijainti täydellinen!

 

 

Minun näkemykseni on, että tontille kaivettiin valtava kuoppa, noin metrin syvyydestä tuli näkyviin hiekka, niin kuin olimme arvioineet. Tie tontille vahvistettiin suht ronskilla kivi/sora massalla ja johonkin väliin laitettiin kangas.

 

 

Sitten tuotiin kuoppaan hiekkaa ja soraa ja taas joku kangas jossain välissä. Lopputulos, tontille tuotiin 1 miljoona kiloa maata ja nyt voidaan aloittaa pohjan rakentaminen.

 

Virallisesti homma meni näin:

Maatyöt aloitettiin tontille vievän vanhan tien vahvistamisella. Tie on aikanaan tehty ajamalla soraa olemassa olevan pinnan päälle ja täten emme uskoneet sen kestävän kovaa painoa. Tielle levitettiin suodatinkangas, jonka päälle ajettiin todella rouhea isokivistä mursketta n. 30cm. Tällaisissä tilanteissa on parempi ennakoida ettei käy hassusti. Myös yöunet ovat sikeämmät ilman turhaa stressiä ja huolta. Lisäksi vanhaa tietä linjattiin talon kohdalta hieman uusiksi koska talo sijoittui vanhan tien päälle.


Kaivutyöt aloitettu
Talon paikka.
 

Talon paikalle maan luonnollisesta pinnasta kaivettiin n. 1m maata pois. Alta paljastui tasainen sorapinta, niin kuin aiemmin oli tutkittu koekuopilla. Pois kaivettu maa-aines oli pääosin turvetta ja multaa. Pohjan kooksi tuli lopuksi n. 400m2. Kun pohja oli kaivettu sorapinnalle, sinne levitettiin suodatinkangas ja asennettiin 100m salaojaputki. Päälle ajettiin sora täyttöä n.1m verran.  Täyttö tiivistettiin pyöräkoneella polkemalla ja lopuksi suurella lätkällä. (jyrällä) 


Salaojat ja sepelikatteen levitys.
Ensimmäinen suodatinkangasta
 

 

Soratäytön päälle asennettiin jälleen suodatinkangas ja talon varsinainen salaojajärjestelmä. Näiden päälle ajettiin n. 20cm sepeliä kapillaarikatkoksi. Tämän kerroksen tarkoitus on estää maakosteuden nouseminen talon perustuksiin. Seuraavaksi ollaan valmiita talon pohjan rakentamiseen.

 


Done!
Soratäytön viimeistelyä.
 

Tontille tuotiin kaikkineen n. 1500 tonnia maata. Maatyöt pysyivät budjetissa ja aikataulussa. 

Vielä tässä työvaiheessa ei tunnu siltä, että rakennamme taloa, mutta eiköhän se siitä ala hahmottumaan! :)

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Pariskunta Ylläsjärveltä, Lapista. Sirly on yrittjänä Boutique hotellissa Aurora Estatessa ja Aleksi rakentaa puusta, jäästä ja lumesta. Seuraa meidän arkea sekä oman kodin rakentamista. Perheessä myös 8 vuotias Alaskanhusky Viivi.

Hae blogista