Kirjoitukset avainsanalla kesä

Nyt sitä saa, nyt sitä saa, massunsa täyteen...raparperipiirakkaa, raparperisimaa ja raparperikeittoa. Raparperin satokausi on parhaimmillaan, joten ei muuta kun varret maasta ja piirakkaa leipasemaan.

Gluteeniton vanilja-raparperipiirakka

Kuvan piirakka on valmistettu Kermansaven sydänvuokaan, mutta ihan perusirtopohjavuokakin (halk. 24-26 cm) toimii ihan yhtä hyvin.

Pohja

150 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

1 muna

4 dl gluteenitonta kaurajauhoa

½ tl leivinjauhetta

Vaahdota rasva ja sokeri vaaleaksi ja lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe kaurajauhoon ja lisää vaahtoon. Sekoita.

Levitä taikina vuoan pohjalle ja parin sentin matkalta myös vuoan reunoille.

Täyte

3 pientä raparperinvartta

250 g vaniljatuorejuustoa

2 munaa

2 dl kermaa

1 tl kanelia

½-1 dl sokeria

Leikkaa raparperit ohuiksi siivuiksi ja levittele ne vuokaan.

Sekoita täytteen kaikki ainekset sekaisin ja lisää raparperinpalojen päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 30 min.

Lämpimiä kesäisiä herkutteluhetkiä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Blogiarkisto

2019

Kategoriat