Kirjoitukset avainsanalla leivonta

Vadelma-dajmtäytteinen suklaakreemikakku suklaavalumilla, sokerimassaruusuilla ja pupuilla koristeltuna

Nyt ei meillä surra suotta,

ollaanhan jo kahdeksan vuotta!

Tänä viikonloppuna olemme viettäneet keijukaisprinsessamme kahdeksanvuotissynttäreitä asiaankuuluvin juhlallisuuksin. Lauantaihin iloa ja lattian tuminaa toivat kaverisynttärit ja enimmän tähtipölyn laskeuduttua saimme vieraiksemme sukulaisten kovimman ytimen. Illan jo tummuessa kahvittelimme naapureiden kanssa.

Juhlia riitti myös tälle päivälle. Ja mikäs se on juhliessa, kun on niitä, joiden kanssa iloa jakaa.

Niin. Iloa voi jakaa myös kuvien muodossa. Tällä kerta keskityn kuvissa tarjoiluihin, tuovathan ne tilaisuuteen oman juhlallisuuden tunteensa. Varsinkin, kun kakkujen suunnittelussa oma synttärisankarimme on ollut keskeisessä roolissa.

Vadelma-dajmtäytekakku sai pinnalleen suklaakreemin ja suklaavalumat. Päivänsankarin toiveesta kakun keskeinen koristeluelementti oli tällä kertaa suklaapuput.

Metwurstivoileipäkakkua.

Vanha kunnon kinkkuvoileipäkakku sai tällä kertaa vähän texmextyylisemmän koristelun.

Frozenkakkua mansikka-oreotäytteellä.

Kun pieni pala riittää eli salted caramel pie.

Makumielipiteitä takuuvarmasti jakava lakukakku.

Mignon-valkosuklaajuustokakku on helppo ja vaivaton valmistaa. Suklaa hoitaa hyytymisen, jolloin liivatteita ei tarvita.

Valkosuklaamuffinit. Synttärisankari teki pohjatyöt, äiti pursotti kuorrutteet päälle. Yhteistyössä on voimaa!

Tortillarullat kinkku- ja kurkkutäytteellä.

Keväisen vihreät macaronsit.

Prinsessan kakkutikkarit.

Juhlaviikonlopun jälkeen on taas aika laskeutua arkeen. Ja veikkaan kyllä, että huomenna herääminen käy työstä - sen verran on touhua ja tohinaa näihin päiviin mahtunut. Ja hyvä niin! Lapset ovat suunnattoman suuri onni ja iloa :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kahvit tulille, tässä tulee sunnuntain ykkösherkku!

Influenssat selätetty, siitä on hyvä jatkaa! Vaikka sitten lumenluontia, sitä kun on omakotiasuja saanut tänä talvena harjoittaa oikein sydämen kyllyydestä. Se on sellainen köyhän miehen kuntosali, tuo pitkä pihatie.

No, eipä harmitella.  Kelit on kelejä ja jos hyvin käy, kuukauden kuluttua nämä kinokset ovat muisto vain. Lumien sulamista odotellessa voi pyöräyttää vaikka toscakakun :)

Tässä lapsuuden makumuistossa tuoksuu sunnuntai. Istumme koko perhe pöydän ääressä, kahvi roplottaa keittimessä. Otan kakkupalasta kuorrutteen pois, syön alaosan, ja nautin lopuksi toscasta... Sokerin, voin ja mantelilastujen pettämätön yhdistelmä toimii aina. Ohje on ainakin 30 vuotta vanha, otettu talteen irtopohjavuoan kääreestä ja toimii edelleen:

Pohja

150 g margariinia tai voita

1,5 dl sokeria

2 munaa

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

¾ dl appelsiini- tai omenamehua

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon. Lisää mehu. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun irtopohjavuokaan (halk. n. 24 cm). Paista pohjaa 200 asteessa 20 minuuttia.

Kuorrute

75 g margariinia tai voita

100 g mantelilastuja

1 dl sokeria

2 rkl vehnäjauhoja

2 rkl appelsiini- tai omenamehua

Sulata rasva kattilassa, lisää mantelilastut, sokeri, vehnäjauhot ja mehu. Anna seoksen kiehahtaa. Levitä seos puolikypsän pohjan päälle ja jatka paistamista noin 10 minuuttia. Valmis kakku on kauniin kullanruskea.

Nautitaan keväästä, lumitöistä ja leipomisesta! Kyllä se kestä sieltä tulee, aikanaan :)

Kommentit (1)

Albertiina Aleksandra
1/1 | 

Hei, olen Aleksandra Albertiina Suomesta, ja haluaisin jakaa todistuksen siitä, kuinka sain lainani Ryan Cliftonin avulla. Sain 60000 euron lainan 2%: n korolla. HUOMAUTUS: Se on luotettava ja aito ja akkreditoitu antamaan lainoja lukuisille ihmisille, joten jos olet kiinnostunut saamaan lainaa, pyydän teitä ystävällisesti ottamaan yhteyttä häneen saadakseen lisätietoja VIA EMAIL: ryancliftonfirm@gmail.com

Perinteiset runebergintortut saavat tällä kertaa pikantin lisän vaniljarahkasta

Runebergindonitsit vaniljarahkasydämellä (n. 16 kpl)

Donitsitaikina

100 g cashew-pähkinöitä (tai sitä perinteisempää mantelia)

120 g joululta jääneitä piparkakkuja (tai yleensäkin keksinmurua)

200 g ehtaa voita

2 dl sokeria

2 munaa

2 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

1 dl maustamatonta jogurttia

(tujaus karvasmanteliaromia)

Jauha pähkinät ja piparkakut hienoksi jauhoksi. Vaahdota voi ja sokeri ja lisää munat yksitellen voi-sokeriseokseen. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisä taikinaan. Lisää lopuksi pähkinä- ja piparkakkujauho sekä maustamaton jogurtti. Sekoita, älä vatkaa. Voit halutessasi lisäta taikinaan tilkan karvasmanteliaromia tai runebergintorttuhenkeen rommi- tai punssiaromia.

Jaa taikina noin 16 donitsikoloon. Taikina kohoaa uunissa, joten samalla donitsin reiät paistuvat mukavasti kiinni. Ja hyvä niin, samalla syntyy sopiva pesä vadelmahillolle ja rahkalle.

Paista donitseja 225 asteessa reilut 10 min. eli kunnes donitsit saavat mukavasti väriä. Anna jäähtyä

Täyte

Kumoa jäähtyneet donitsit. Laita syvennyksiin ensin nokare vadelmahilloa ja pursota lopuksi ruusukkeet vaniljarahkasta donitsia koristamaan.

Viimeistely

Tee tomusokerista ja vedestä sopivan paksuinen seos ja pursota siitä mukavasti valumat donitsien reunoille.

Hyvää runeberginpäivää ja leppoisia leivontahetkiä!

Kommentit (0)

Tammikuu on vihdoin taitettu, joten nyt on monta syytä juhlia kevään tuloa!

Makea ja samaan aikaan raikas - siinäpä haastetta juustokakulle! Tämänpäiväisiä synttäreitä valmistellessani päätin sekoittaa perinteiseen mangojuustokakkuun reilun annoksen Lime Curdia ja lopputulos yllätti jopa tekijänsä :)

Juustokakku on valmistettu pieneen, halkaisijaltaan n. 16 cm olevaan irtopohjavuokaan

Mango-limejuustokakku

Pohja

3 dl riisimuroja

100 g maitosuklaata

Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja käytä halutessasi reunakalvoa. Sulata maitosuklaa ja sekoita se riisimuroihin. Levitä riisimuro-suklaaseos kakkuvuokaan ja laita pohja jääkaappiin jähmettymään.

Täyte

3 dl kermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

250 g mangososetta

3 - 4 rkl Lime Curdia

(tomusokeria, jos tarpeen)

5 liivatetta

tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 min. Vaahdota kerma. Lisää kermaan Lime Curd, mangosose ja tuorejuusto. Mausta tomusokerilla, jos tarpeen (itse en nähnyt lisämakeutta tarpeelliseksi). Liuota liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää liivate ohuena nauhana kermaseokseen. Levitä täyte riisisuklaapohjalle ja siirrä kakku jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

Kiille

250 g mangososetta

2 liivatetta

tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan se 10 min. Kiehauta vesitilkka ja liuota liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana mangososeeseen. Kaada kiille täytteen päälle ja anna hyytyä useampi tunti, itse lepuutan kakkua yön yli.

Ihania leivontahetkiä!

Ps. Jos kaipaat koristeluvinkkejä, niitä löydät alla olevista kuvista :)

 

Kommentit (0)

Seuraa 
Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat