Kirjoitukset avainsanalla Kevät

Tammikuu on vihdoin taitettu, joten nyt on monta syytä juhlia kevään tuloa!

Makea ja samaan aikaan raikas - siinäpä haastetta juustokakulle! Tämänpäiväisiä synttäreitä valmistellessani päätin sekoittaa perinteiseen mangojuustokakkuun reilun annoksen Lime Curdia ja lopputulos yllätti jopa tekijänsä :)

Juustokakku on valmistettu pieneen, halkaisijaltaan n. 16 cm olevaan irtopohjavuokaan

Mango-limejuustokakku

Pohja

3 dl riisimuroja

100 g maitosuklaata

Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja käytä halutessasi reunakalvoa. Sulata maitosuklaa ja sekoita se riisimuroihin. Levitä riisimuro-suklaaseos kakkuvuokaan ja laita pohja jääkaappiin jähmettymään.

Täyte

3 dl kermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

250 g mangososetta

3 - 4 rkl Lime Curdia

(tomusokeria, jos tarpeen)

5 liivatetta

tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 min. Vaahdota kerma. Lisää kermaan Lime Curd, mangosose ja tuorejuusto. Mausta tomusokerilla, jos tarpeen (itse en nähnyt lisämakeutta tarpeelliseksi). Liuota liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää liivate ohuena nauhana kermaseokseen. Levitä täyte riisisuklaapohjalle ja siirrä kakku jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

Kiille

250 g mangososetta

2 liivatetta

tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan se 10 min. Kiehauta vesitilkka ja liuota liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana mangososeeseen. Kaada kiille täytteen päälle ja anna hyytyä useampi tunti, itse lepuutan kakkua yön yli.

Ihania leivontahetkiä!

Ps. Jos kaipaat koristeluvinkkejä, niitä löydät alla olevista kuvista :)

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Runeberginkukassa maistuu jo lupaus keväästä

Runebergin torttu muodossa jos toisessakin on yksi lempparileivonnaisistani. Joulupiparkakun mausteisuus ja mantelin pehmeys ovat liitto, jota ei voi vastustaa. Yksi ehto hyvälle tortulle kuitenkin on: se ei saa olla kuiva käkäle. Onnistunut torttu sulaa suuhun. Siispä itse asiaan eli ohjeeseen:

Superhyvä Runebergin...kukka

Runeberginkukka on valmistettu n. 29 cm halkaisijaltaan olevaan Dahlia-kakkukehykseen ("vuoassa" ei ole pohjaa). Jos vastaavanlaista kukkaa ei ole käytössä, ei torttu siitä pahakseen pistä, vaikka sen sujauttaisikin ihan tavalliseen irtopohjavuokaan (halk. 27....28 cm). Jos tortun tekee pienempään vuokaan, kannattaa paistoaikaa pidentää (ja laskea uunin lämpö 175 asteeseen). Näin myös sisus kypsyy eikä vain pinta pala :)

Pohja:

100 g cashew-pähkinöitä (tai sitä perinteisempää mantelia)

120 g joululta jääneitä piparkakkuja (tai yleensäkin keksinmurua)

200 g ehtaa voita

2 dl sokeria

2 munaa

2 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

1 dl maustamatonta jogurttia

(tujaus karvasmanteliaromia)

Koristelu:

Vadelmahilloa

Tomusokeria + vettä sokerivesikuorrutetta varten

Jauha pähkinät ja piparkakut hienoksi jauhoksi. Vaahdota voi ja sokeri ja lisää munat yksitellen voi-sokeriseokseen. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisä taikinaan. Lisää lopuksi pähkinä- ja piparkakkujauho sekä maustamaton jogurtti. Sekoita, älä vatkaa. Voit halutessasi lisäta taikinaan tilkan karvasmanteliaromia tai runebergintorttuhenkeen rommi- tai punssiaromia.

Voitele käyttämäsi vuoka ja kaada taikina vuokaan. Tasoita. Paista kukkaa 200 asteessa vähän uunin keskitason alapuolella noin 15 min eli sen verran, että pinta on kauniin kullanruskea. Kun torttu on jäähtynyt, koristele se vadelmahillolla ja sokerivesikuorrutteella.

Leppoisia leivontahetkiä!

 

Kommentit (0)

Blogiarkisto

2019

Kategoriat