Kirjoitukset avainsanalla helmikuu

Tammikuu on vihdoin taitettu, joten nyt on monta syytä juhlia kevään tuloa!

Makea ja samaan aikaan raikas - siinäpä haastetta juustokakulle! Tämänpäiväisiä synttäreitä valmistellessani päätin sekoittaa perinteiseen mangojuustokakkuun reilun annoksen Lime Curdia ja lopputulos yllätti jopa tekijänsä :)

Juustokakku on valmistettu pieneen, halkaisijaltaan n. 16 cm olevaan irtopohjavuokaan

Mango-limejuustokakku

Pohja

3 dl riisimuroja

100 g maitosuklaata

Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja käytä halutessasi reunakalvoa. Sulata maitosuklaa ja sekoita se riisimuroihin. Levitä riisimuro-suklaaseos kakkuvuokaan ja laita pohja jääkaappiin jähmettymään.

Täyte

3 dl kermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

250 g mangososetta

3 - 4 rkl Lime Curdia

(tomusokeria, jos tarpeen)

5 liivatetta

tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 min. Vaahdota kerma. Lisää kermaan Lime Curd, mangosose ja tuorejuusto. Mausta tomusokerilla, jos tarpeen (itse en nähnyt lisämakeutta tarpeelliseksi). Liuota liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää liivate ohuena nauhana kermaseokseen. Levitä täyte riisisuklaapohjalle ja siirrä kakku jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

Kiille

250 g mangososetta

2 liivatetta

tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan se 10 min. Kiehauta vesitilkka ja liuota liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana mangososeeseen. Kaada kiille täytteen päälle ja anna hyytyä useampi tunti, itse lepuutan kakkua yön yli.

Ihania leivontahetkiä!

Ps. Jos kaipaat koristeluvinkkejä, niitä löydät alla olevista kuvista :)

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 
Teemat

Blogiarkisto

2019

Kategoriat