Kirjoitukset avainsanalla juustokakku

Vadelma-dajmtäytteinen suklaakreemikakku suklaavalumilla, sokerimassaruusuilla ja pupuilla koristeltuna

Nyt ei meillä surra suotta,

ollaanhan jo kahdeksan vuotta!

Tänä viikonloppuna olemme viettäneet keijukaisprinsessamme kahdeksanvuotissynttäreitä asiaankuuluvin juhlallisuuksin. Lauantaihin iloa ja lattian tuminaa toivat kaverisynttärit ja enimmän tähtipölyn laskeuduttua saimme vieraiksemme sukulaisten kovimman ytimen. Illan jo tummuessa kahvittelimme naapureiden kanssa.

Juhlia riitti myös tälle päivälle. Ja mikäs se on juhliessa, kun on niitä, joiden kanssa iloa jakaa.

Niin. Iloa voi jakaa myös kuvien muodossa. Tällä kerta keskityn kuvissa tarjoiluihin, tuovathan ne tilaisuuteen oman juhlallisuuden tunteensa. Varsinkin, kun kakkujen suunnittelussa oma synttärisankarimme on ollut keskeisessä roolissa.

Vadelma-dajmtäytekakku sai pinnalleen suklaakreemin ja suklaavalumat. Päivänsankarin toiveesta kakun keskeinen koristeluelementti oli tällä kertaa suklaapuput.

Metwurstivoileipäkakkua.

Vanha kunnon kinkkuvoileipäkakku sai tällä kertaa vähän texmextyylisemmän koristelun.

Frozenkakkua mansikka-oreotäytteellä.

Kun pieni pala riittää eli salted caramel pie.

Makumielipiteitä takuuvarmasti jakava lakukakku.

Mignon-valkosuklaajuustokakku on helppo ja vaivaton valmistaa. Suklaa hoitaa hyytymisen, jolloin liivatteita ei tarvita.

Valkosuklaamuffinit. Synttärisankari teki pohjatyöt, äiti pursotti kuorrutteet päälle. Yhteistyössä on voimaa!

Tortillarullat kinkku- ja kurkkutäytteellä.

Keväisen vihreät macaronsit.

Prinsessan kakkutikkarit.

Juhlaviikonlopun jälkeen on taas aika laskeutua arkeen. Ja veikkaan kyllä, että huomenna herääminen käy työstä - sen verran on touhua ja tohinaa näihin päiviin mahtunut. Ja hyvä niin! Lapset ovat suunnattoman suuri onni ja iloa :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (1)

Albertiina Aleksandra
1/1 | 

Hei, olen Aleksandra Albertiina Suomesta, ja haluaisin jakaa todistuksen siitä, kuinka sain lainani Ryan Cliftonin avulla. Sain 60000 euron lainan 2%: n korolla. HUOMAUTUS: Se on luotettava ja aito ja akkreditoitu antamaan lainoja lukuisille ihmisille, joten jos olet kiinnostunut saamaan lainaa, pyydän teitä ystävällisesti ottamaan yhteyttä häneen saadakseen lisätietoja VIA EMAIL: ryancliftonfirm@gmail.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tammikuu on vihdoin taitettu, joten nyt on monta syytä juhlia kevään tuloa!

Makea ja samaan aikaan raikas - siinäpä haastetta juustokakulle! Tämänpäiväisiä synttäreitä valmistellessani päätin sekoittaa perinteiseen mangojuustokakkuun reilun annoksen Lime Curdia ja lopputulos yllätti jopa tekijänsä :)

Juustokakku on valmistettu pieneen, halkaisijaltaan n. 16 cm olevaan irtopohjavuokaan

Mango-limejuustokakku

Pohja

3 dl riisimuroja

100 g maitosuklaata

Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja käytä halutessasi reunakalvoa. Sulata maitosuklaa ja sekoita se riisimuroihin. Levitä riisimuro-suklaaseos kakkuvuokaan ja laita pohja jääkaappiin jähmettymään.

Täyte

3 dl kermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

250 g mangososetta

3 - 4 rkl Lime Curdia

(tomusokeria, jos tarpeen)

5 liivatetta

tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 min. Vaahdota kerma. Lisää kermaan Lime Curd, mangosose ja tuorejuusto. Mausta tomusokerilla, jos tarpeen (itse en nähnyt lisämakeutta tarpeelliseksi). Liuota liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää liivate ohuena nauhana kermaseokseen. Levitä täyte riisisuklaapohjalle ja siirrä kakku jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

Kiille

250 g mangososetta

2 liivatetta

tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan se 10 min. Kiehauta vesitilkka ja liuota liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana mangososeeseen. Kaada kiille täytteen päälle ja anna hyytyä useampi tunti, itse lepuutan kakkua yön yli.

Ihania leivontahetkiä!

Ps. Jos kaipaat koristeluvinkkejä, niitä löydät alla olevista kuvista :)

 

Kommentit (0)

Joutsenlampi kattaa koko kotimaisten marjojen parhaimmiston: mustikat, vadelmat ja puolukat

Eilen ajaessani Jyväskylästä takaisin kotiin pari joutsenta lensi Kangasniemen kohdalla tien yli. Siitä se idea sitten lähti, joutsenkakku.

Makuja on monia ja kauneus on katsojan silmässä, mutta tämä juustokakku kolahti kerrasta omien suosikkileivonnaisteni top kolmoseen. Perusaineksista konstailemattomasti, siitä pidän joka päivä yhä enemmän :)

Nopea tämä kakku ei ole, mutta vaivannäkö palkitaan!

Kakku on valmistettu pieneen, n. 17 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan.

Marenkijoutsenet

2 munanvalkuaista

1 dl sokeria

1/2 tl väkiviinaetikkaa

hyppysellinen suolaa

Vaahdota valkuaiset ja kun vaahto on napakkaa, lisää sokeri pienissä erissä. Lisää suoja ja etikka ja vatkaa kovaksi marengiksi.

Joutsenien valmistamiseksi tarvitset kaksi tyllaa: tähtityllä joutsenten vartaloita ja kauloja varten ja iso lehtitylla irtosiipien tekemiseen. Pursota tähtityllalla sydämenmuotoiset vartalot:

Jatka kaulat samalla tyllalla:

Ota iso lehtitylla ja pursota sillä irtosiivet:

Paista joutsenen osia n. 100 asteessa noin puoli tuntia. Ole tarkka pienten osien kanssa, etteivät ne pala.

Joutsenten kokoaminen: sulata pari palaa valkoista suklaata pienessä minigrip-pussissa ja kiinnitä osat toisiinsa pienellä määrällä suklaasulaa. Katkaise kaula alaosasta, niin saat sen nätimmin istumaan kiinni vartaloon.

Juustokakun pohja

Tällä kertaa tein juustokakun pohjaksi perinteisen sokerikakkupohjan. Yhdestä kakkupohjasta riittää kohoamisesta riippuen pohjakerroksia 2-3 juustokakkuun!

3 munaa

2 dl sokeria

1,5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl perunajauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää lopuksi toisiinsa sekoitetut jauhot taikinaan. Paista kakkupohjaa 175 asteessa n. 20-30 min.

Täyte

2 dl kermaa

2 dl turkkilaista jogurttia

1,5 dl mustikoita ja vadelmia

tomusokeria maun mukaan

4 liivatetta

tilkka vettä

Laita sopiva siivu kakkupohjaa irtopohjavuoan pohjalle.

Vaahdota kerma ja lisää kermaan jogurtti, marjat ja sopiva määrä makeutusta. Kiehauta vesitilkka ja liuota siihen n. 10 min. kylmässä vedessä lionneet liivatteet. Lisää liivateseos varovasti kermaseokseen. Kaada täyte kakkupohjan päälle irtopohjavuokaan ja siirrä kakku jääkaappiin pariksi tunniksi hyytymään.

Kiille

2 dl sopivanmakuista puolukkatuoremehua

2 liivatetta

tilkka vettä/puolukkamehua

Kiehauta vesitilkka ja liuota siihen n. 10 min. lionneet liivatteet. Lisää liivateseos puolukkatuoremehuun. Huomioi liivatetta lisätessäsi, että jos käytät vettä, se laimentaa mehua. Kiilteessä saa maistua muukin kuin kraanavesi :)

Kaada kiille kakun päälle ja laita kakku vielä kylmään muutamaksi tunniksi.

Koristele kakku joutsenilla :)

Keväisiä leipomishetkiä!

Kommentit (0)

Jos suklaakonvehdin nimessä mainitaan sana "tryffeli", on todennäköistä, että se jää rasiaan pyörimään. Kerroksen vaihtuvat, tryffelit pysyvät. Appelsiinitryffeliä, pähkinätryffeliä, suklaatryffeliä... Tammikuun loppupuolella on viimeistään aika tehdä asialle jotain.

Yllättävintä yhtälössä on kuitenkin se, että tryffelit allekirjoittavat todeksi tiimityön peruslähtökohdan: onnistuessaan ryhmä ylittää jokaisen yksilön suoritustason. Niin oli tämänkin kakun kanssa: tryffeleistä kasattu kakku maistui hyvältä! Siis ihan aikuisten oikeasti!

Kierrätys on ilomme ja keittiöntaivaus riemumme, joten tartuin jääkaapinperukoita sarvista ja löysin yhden maaliskuussa eräpäivänsä tavoittavan soijakermapurkin. Samaan kakkuun tyhjensin myös viimeiset joulupiparkakut.

Ja sitten itse asiaan.

Pohja (17 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan)

100 g joulupipareita tai mitä tahansa sopivasti murustuvia keksejä

50 g voita

Pingota leivinpaperi irtopohjauvuoan pohjalle. Murusta piparit ja lisää niihin sulatettu voi. Painele keksimuru vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan.

Täyte

1 prk (2,5 dl) soijakermaa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

150 g konvehteja

(sokeria, jos makeus ei muuten riitä)

Vatkaa soijakerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto vaahtoon. Sulata konvehdit varovasti (joko mikrossa tai kunhossa kuuman veden päällä), sillä osa konvehdeista voi kökkeröityä hyvinkin nopeasti. Lisää suklaasula kermatuorejuustoon ja sekoita. Laita täyte irtopohjavuokaan ja anna olla kylmässä yön yli.

Sulatettu suklaa hyydyttää kakun, joten liivatetta ei välttämättä tarvitse. Tämän kakun rakenne jää omaan makuun ihanan moussemaiseksi, joten jos olet kovemman kakun ystävä, laita kyytiin pari liivatetta.

Kakun täyte istuu erinomaisesti myös täytekakun väliin.

Onnellista viikonloppua ja ilahduttavia leivontahetkiä!

Kommentit (0)

Seuraa 
Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat