Kirjoitukset avainsanalla gluteeniton

Jos kaipaat näkkileipääsi makua ja mukavan rapsakkaa rakennetta, kokeileppa alla olevaa ohjetta. Olen tehnyt tätä parisen vuotta sitten lastenkutsuilta - kyllä, pienten lasten kaverisynttäreiltä - mukaan tarttunutta herkkua jo useamman kerran ja menekki on edelleen taattu. Ja mikä parasta: ainekset sopivat moneen pieneen ja isoon suuhun!

Herkullisen maun lisäksi näkkileipä on siis gluteeniton, maidoton ja vegaaninen.

 

Superherkullinen näkkäri

3 dl siemeniä (itse laitoin 1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä, 1 dl seesaminsiemeniä ja 1 dl kuorittuja kurpitsansiemeniä)

1 rkl psylliumia

2 dl kiehuvaa vettä

½ dl öljyä

½ - 1 tl suolaa

3/4 dl mantelijauhetta

Sekoita ainekset keskenään ja levitä seos leivinpaperoidulle pellille. Levittäminen onnistuu ihan lusikalla tai sitten voi käyttää apuna toista leivinpaperia (ja tasata massa papereiden välissä). Halutessaan pinnalle voi ripotella sormisuolaa.

Paista 160 asteisessa uunissa noin tunti (itselleni 50 min. paistoaika on juuri parahultainen).

Ihania leivontahetkiä!

Kommentit (0)

Seuraa 
Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat