Kirjoitukset avainsanalla gluteeniton

Nyt sitä saa, nyt sitä saa, massunsa täyteen...raparperipiirakkaa, raparperisimaa ja raparperikeittoa. Raparperin satokausi on parhaimmillaan, joten ei muuta kun varret maasta ja piirakkaa leipasemaan.

Gluteeniton vanilja-raparperipiirakka

Kuvan piirakka on valmistettu Kermansaven sydänvuokaan, mutta ihan perusirtopohjavuokakin (halk. 24-26 cm) toimii ihan yhtä hyvin.

Pohja

150 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

1 muna

4 dl gluteenitonta kaurajauhoa

½ tl leivinjauhetta

Vaahdota rasva ja sokeri vaaleaksi ja lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe kaurajauhoon ja lisää vaahtoon. Sekoita.

Levitä taikina vuoan pohjalle ja parin sentin matkalta myös vuoan reunoille.

Täyte

3 pientä raparperinvartta

250 g vaniljatuorejuustoa

2 munaa

2 dl kermaa

1 tl kanelia

½-1 dl sokeria

Leikkaa raparperit ohuiksi siivuiksi ja levittele ne vuokaan.

Sekoita täytteen kaikki ainekset sekaisin ja lisää raparperinpalojen päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 30 min.

Lämpimiä kesäisiä herkutteluhetkiä!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos kaipaat näkkileipääsi makua ja mukavan rapsakkaa rakennetta, kokeileppa alla olevaa ohjetta. Olen tehnyt tätä parisen vuotta sitten lastenkutsuilta - kyllä, pienten lasten kaverisynttäreiltä - mukaan tarttunutta herkkua jo useamman kerran ja menekki on edelleen taattu. Ja mikä parasta: ainekset sopivat moneen pieneen ja isoon suuhun!

Herkullisen maun lisäksi näkkileipä on siis gluteeniton, maidoton ja vegaaninen.

 

Superherkullinen näkkäri

3 dl siemeniä (itse laitoin 1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä, 1 dl seesaminsiemeniä ja 1 dl kuorittuja kurpitsansiemeniä)

1 rkl psylliumia

2 dl kiehuvaa vettä

½ dl öljyä

½ - 1 tl suolaa

3/4 dl mantelijauhetta

Sekoita ainekset keskenään ja levitä seos leivinpaperoidulle pellille. Levittäminen onnistuu ihan lusikalla tai sitten voi käyttää apuna toista leivinpaperia (ja tasata massa papereiden välissä). Halutessaan pinnalle voi ripotella sormisuolaa.

Paista 160 asteisessa uunissa noin tunti (itselleni 50 min. paistoaika on juuri parahultainen).

Ihania leivontahetkiä!

Kommentit (0)

Blogiarkisto

2019

Kategoriat