
Pääsiäisenä on aikaa nauttia valoisista illoista ja neljän päivän vapaasta ulkoillen ja hyvässä seurassa herkutellen. Pikkutuntien varalle leipasin suussasulavan suolapalan eli kinkku-metvurstipiirakan, jossa makua antavat niin parmesanjuusto kuin kolmen sipulin ruokakermakin. Lihaisaan piirakkaan makua tuovat myös runsas sipulimäärä ja makea suippopaprika. Sanoisin, että mämmi-pasha-suklaamuna-makiaövereiden keskellä tässä on paakkeissi aikuiseen makuun!
Pieni käytännön vinkki: kinkkupiirakkaa tehdessäsi jätä "helpot" suikalepussit ja muut makkarat hyllyyn ja valitse täytteeseen kunnon lihavalmiste.
Sitten itse asiaan eli piirakkaan :)
Pikkuntuntien kinkku-metwurstipiirakka
Valmistettu 25 cm x 25 cm kokoiseen neliöirtopohjavuokaan (jonka reunan lukitusmekanismi ei tällä kertaa suostunut toimimaan...)
Pohja
150 g voita
3 1/2 dl vehnäjauhoja
4 rkl vettä
50 g parmesanjuustoraastetta
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Nypi pehmeä voi ja muut ainekset sekaisin. Levitä taikina vuoan pohjalle ja noin parin sentin korkeudelta myös vuoan reunoille.
Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 10 min.
Täyte
3 pientä punasipulia
reilu puntti ruohosipulia
300 g kinkkua
100 g metwurstia
1 makea suippopaprika
Silppua kaikki ainekset pieniksi paloiksi ja levitä täyteainekset esipaistetun piirakkapohjan päälle.
Munakerma
2,5 dl Kolme sipulia -ruokakermaa
2 dl ranskankermaa
4 munaa
150 g parmesanjuustoraastetta
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada munakerma täytteen päälle. Paista piirakkaan 200 asteessa vielä n. 30-35 min. kunnes pinta saa kauniin värin.
Herkullisia leivontahetkiä ja aurinkoista viikonloppua!