Kirjoitukset avainsanalla pupu

Munamuotti taipuu moneksi - tällä kertaa se sai olla luomassa ihastuttavia pieniä pupupikkuleipiä

Viikonloppuna juhlimme 7-vuotiasta Annia ja toivoin löytäväni pääsiäisvivahteiseen juhlapöytään jotain uutta, mutta samalla lapsille mieluisaa. Sukelsin jälleen kerran Pinterestin kiehtovaan maailmaan ja sieltähän ne pomppasivat pöydälle, pupuset siis!

Idea munamuotilla/ovaalimuotilla tehdystä suloisesta pupusta oli juuri sitä, mitä etsin! Sopivasti lapsenmielistä ja ajankohtaan sopivaa. Halusin pupuille töpöhännän, korvat, silmät ja kuonon, joten sokerimassat esille ja näpertämään.

Fantasiapikkuleivät (puolikkaallakin annoksella pääsee pitkälle)

250 g voita

3 dl sokeria

2 munaa

7 dl vehnäjauhoja

vähän vajaa 1 tl soodaa

vähän vajaa 1 tl leivinjauhetta

1 ml voi-vanilja-aromia

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri sekaisin, ei vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita joukkoon voi-vanilja-aromi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita sekaisin. Jauhota leivonta-alusta ja kauli ohuehkoksi levyksi. Ota pikkuleipämuotilla piparkakkuja ja paista niitä 175 asteessa vähän rapiat 5 min.

Pupujen kuorrutus

Valmista munanvalkuaisesta ja tomusokerista kaksi pikeeriä. Toinen napakka pikeeri rajausta varten ja toinen löysä pikeeri pupujen täyttöä varten.

Rajaa puput reunoista ja täytä löysällä pikeerillä. Pyöräytä valkoisesta sokerimassasta pallot hänniksi ja muotoile korvat. Käytä korvien keskiöissä ja kuonoissa on vaaleanpunaista sokerimassaa. Mustat silmät ovat koristerakeita. Kun pikeeri kuivuu, voisi pupuille tehdä vielä viikset elintarviketussilla.

Iloisia leivontahetkiä ja aurinkoista pääsiäisen odotusta!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Blogiarkisto

2019

Kategoriat