Kirjoitukset avainsanalla vaaleanpunainen

Pienen ihmisen ensimmäiset tossut

Näissä töppösissä paistaa aurinko ja tuoksuu metsävadelma eli neulontamuistoja viime kesältä....

Pinterest on kyllä sellainen käsityöihmisen taivas, ettei paremmasta väliksi. Tai pahemmasta, miten tuon asian kukainenkin näkee. Yllykettä ja innostusvirtaa löytyy joka lähtöön ja ideavihkoon kertyykin sivutolkulla kokeilunaiheita otsikolla "Sitten kun minulla on aikaa...". Ja minullahan sitä on, aikaa :)

Ja näitä tossukuviahan netin syövereissä riittää: valkoisia, vaaleanpunaisia, vaaleansinisiä ja keltaisia. Superhelppoa ja nopeaa. Pelkkää oikeaa ja pätkä nurin-oikein joustinneuleraitaa. Jopa niin helppoa, että onnistuminen epäilyttää. Koristeena neulottua kukkaa, rusettia ja nappia. Toinen toistaan herkullisemman näköisia kuvia, jotka ovat kuin bensiiniä vauvakuumeiselle... Onneksi, hyvässä mielessä, vauvantekotalkoot ovat osaltani ohi, joten nämä töppöset löytävät toivottavasti uuden kodin jostain muualta kun meidän seinien sisäpuolelta.

Tosin ihan vauvakoon tallukkaita näistä ei tullut, sillä pohjalla on pituutta n. 15 senttiä ja se vastaa suunnilleen kengänkokoa 22 (Novitan sukkamittataulukon mukaan). Lankana käytin Novitan 7 veljestä (osaakohan sitä kohta muusta neuloakaan...) Puikkojen koko 4.

Töppöset

Luo 30 silmukkaa ja neulo ainaoikeaa, kunnes kappaleen korkeus on 17 cm.

Päättele kierroksen 10 ensimmäistä silmukkaa ja neulo loput oikein. Aloitat nyt neuleen, jossa oikeat ja nurjat kerrokset muodostavat raitakuvion (3 kerrosta/raita).

Neulo seuraava kerros nurin.

Seuraava oikein.

Raita vaihtuu eli seuraava kerros neulotaan myös oikein.

Seuraava kerros tulee nurin.

Ja seuraava oikein. Nyt olet tehnyt kaksi raitaa.

Jatka näitä raitakerroksia kunnes kapeamman osuuden korkeus on 14 cm. Päättele silmukat. Työ näyttää nyt tältä:

Aloita tossun kokoaminen. Ompele tossu ympyräksi kiinnittämällä kapea osuus leveämpään osuuteen näin:

Tossun pohjapuoli on tasainen reuna ja tuo reuna, jossa on erillinen lirpake, on tossun yläosa. Ota reilun mittainen pätkä villalankaa ja pujottele se tossun pohjapuolen joustinneuleosuuden yläreunaan kiristinlangaksi:

Kiristä pujotuslanka ja solmi langanpäät. Päättele toinen lanka ja ompele toisella langalla tossun pohja kiinni:

Käännä tossu oikeinpäin ja pujottele samalla tavalla villalanka myös tossun yläpuolen joustinneuleen yläreunaan:

Kiristä lanka, tee solmut ja päättele. Jos haluat, voit laittaa jonkin koristeen tossujen päälipuolen solmukohtaan (nappi, rusetti, neulottu kukka...). Ja siinä ne ovat, supernopeat vauvantossut!

Ihania neulontahetkiä!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Blogiarkisto

2019

Kategoriat