Kirjoitukset avainsanalla Mignon

Rakkaudesta mignonmuniin...

Rakastan Mignonmunia! Rapsahtavan kuoren alla suussasulavaa nougattia... Ihan kuin jo kymmeniä vuosia sitten :) Siitä se sitten lähti, Mignonjuustokakku, rakkaudella levottu!

Mignonjuustokakku (n. 23 cm irtopohjavuokaan)

Pohja:

175 g murokekseja

75 g voita

Murskaa keksit ja sekoita sula voi keksimuroon. Kaada keksiseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, tasoita ja laita kylmään odottamaan.

Jos haluat vaihtelua perinteiseen keksimuropohjaan, käytä murskattuja suklaamuroja. Sulatetun suklaan ja riisimurojen yhdistelmä toimii myös juustokakun alustana.

Täyte:

400 g tuorejuustoa

4 dl vispikermaa

1/2 - 1 dl tomusokeria

4 - 6 Mignonmunaa

(2 - 3 liivatetta ja tilkka vettä)

Vaahdota kerma ja lisää se tuorejuustoon. Jos haluat moussemaisen kakun, älä käytä liivatetta (varsinkaan, jos käytät kakkuun 6 Mignonia). Jos haluat napakamman kakun, laita liivatteet kylmään veteen likoamaan n. 10 min. Kiehauta vesitilkka ja lisää puristetut liivatteet veteen. Valuta liivateseos ohuena nauhana kerma-tuorejuustoseokseen. Sulata Mignonit varovasti mikrossa. Lisää sula nougat juustokermaan. Tarkista maku. Jos haluat lisää makeutta, laita 1/2 - 1 dl tomusokeria seokseen. Sekoita. Kaada täyte keksimuropohjan päälle.

Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Mignonjuustokakku ei kiilteitä kaipaa ja koristeluunkin sopii hyvin niin maltillisempi kuin vähän överimpikin ote :)

Ihania leipomishetkiä!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vadelma-dajmtäytteinen suklaakreemikakku suklaavalumilla, sokerimassaruusuilla ja pupuilla koristeltuna

Nyt ei meillä surra suotta,

ollaanhan jo kahdeksan vuotta!

Tänä viikonloppuna olemme viettäneet keijukaisprinsessamme kahdeksanvuotissynttäreitä asiaankuuluvin juhlallisuuksin. Lauantaihin iloa ja lattian tuminaa toivat kaverisynttärit ja enimmän tähtipölyn laskeuduttua saimme vieraiksemme sukulaisten kovimman ytimen. Illan jo tummuessa kahvittelimme naapureiden kanssa.

Juhlia riitti myös tälle päivälle. Ja mikäs se on juhliessa, kun on niitä, joiden kanssa iloa jakaa.

Niin. Iloa voi jakaa myös kuvien muodossa. Tällä kerta keskityn kuvissa tarjoiluihin, tuovathan ne tilaisuuteen oman juhlallisuuden tunteensa. Varsinkin, kun kakkujen suunnittelussa oma synttärisankarimme on ollut keskeisessä roolissa.

Vadelma-dajmtäytekakku sai pinnalleen suklaakreemin ja suklaavalumat. Päivänsankarin toiveesta kakun keskeinen koristeluelementti oli tällä kertaa suklaapuput.

Metwurstivoileipäkakkua.

Vanha kunnon kinkkuvoileipäkakku sai tällä kertaa vähän texmextyylisemmän koristelun.

Frozenkakkua mansikka-oreotäytteellä.

Kun pieni pala riittää eli salted caramel pie.

Makumielipiteitä takuuvarmasti jakava lakukakku.

Mignon-valkosuklaajuustokakku on helppo ja vaivaton valmistaa. Suklaa hoitaa hyytymisen, jolloin liivatteita ei tarvita.

Valkosuklaamuffinit. Synttärisankari teki pohjatyöt, äiti pursotti kuorrutteet päälle. Yhteistyössä on voimaa!

Tortillarullat kinkku- ja kurkkutäytteellä.

Keväisen vihreät macaronsit.

Prinsessan kakkutikkarit.

Juhlaviikonlopun jälkeen on taas aika laskeutua arkeen. Ja veikkaan kyllä, että huomenna herääminen käy työstä - sen verran on touhua ja tohinaa näihin päiviin mahtunut. Ja hyvä niin! Lapset ovat suunnattoman suuri onni ja iloa :)

Kommentit (0)

Blogiarkisto

2019

Kategoriat