Kirjoitukset avainsanalla runsaudensarvi

Superherkullinen suolakinuskipiirakka vie kielen mennessään

Tänään glögitellään! Ja mikäpä sopisi mausteisen ja lämpimän juoman kaveriksi paremmin kuin varsinainen sokeriöveri! Yhdestä piirakasta riittää isommallekin porukalle, sillä tätä herkkua ei kauhian paksua palasta tarvita.

Pohja:

200 g piparkakkuja

90 g voita

Murskaa piparkakut ja lisää murskaan sulatettu voi. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle ja noin sentin verran vuoan reunoille. Paista pohjaa 160 asteessa n. 10 min.

Täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa

1,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 rkl sitruunamehua

tujaus suolaa

2 kananmunaa

1 rkl maissitärkkelystä

Sekoita täyteainekset keskenään ja kaada esipaistetun pohjan päälle. Jatka paistamista n. 30 min. Olen ottanut kakun pois uunista silloin, kun se ei enää erityisemmin hytise. Onko se sitten ylikypsää, mene ja tiedä, mutta maukasta joka tapauksessa :)

Ja sitten se haastavin vaihe eli kinuski:

1,5 dl kuohukermaa

1,5 dl fariinisokeria

Ideahan on, teoriassa, että kinuskia keitetään sen verran, että vesilasiin tipautettu pisara hyytyy napakaksi palloksi. Tässä en ole koskaan onnistunut. Siinä vaiheessa, kun lasiin pudotettu pisara todellakin paakkuuntuu, on kinuski minun makuuni jo liian kovaa. Paras kinuski syntyy siis niin, että laitetaan ainekset kattilaan, kiehautetaan ja annetaan hiljakseen porista noin 10 min. Tuossa ajassa kinuski ei vielä paakkuunnu (miedolla lämmöllä kiehuteltuna), mutta on ihanan pehmeää leikattavaksi. Sellainen pikkuisen valuva :)

Koristelussa vain mielikuvitus on rajana. Tällä kertaa laitoin sormisuolan kaveriksi kesältä jääneen jäätelötötterön ja täytin sen irtokarkeilla. Vihreyttä hain Piccolo Basilicasta :)

Ihania leivontahetkiä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 
Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat