Kirjoitukset avainsanalla makeaa

Nyt sitä saa, nyt sitä saa, massunsa täyteen...raparperipiirakkaa, raparperisimaa ja raparperikeittoa. Raparperin satokausi on parhaimmillaan, joten ei muuta kun varret maasta ja piirakkaa leipasemaan.

Gluteeniton vanilja-raparperipiirakka

Kuvan piirakka on valmistettu Kermansaven sydänvuokaan, mutta ihan perusirtopohjavuokakin (halk. 24-26 cm) toimii ihan yhtä hyvin.

Pohja

150 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

1 muna

4 dl gluteenitonta kaurajauhoa

½ tl leivinjauhetta

Vaahdota rasva ja sokeri vaaleaksi ja lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe kaurajauhoon ja lisää vaahtoon. Sekoita.

Levitä taikina vuoan pohjalle ja parin sentin matkalta myös vuoan reunoille.

Täyte

3 pientä raparperinvartta

250 g vaniljatuorejuustoa

2 munaa

2 dl kermaa

1 tl kanelia

½-1 dl sokeria

Leikkaa raparperit ohuiksi siivuiksi ja levittele ne vuokaan.

Sekoita täytteen kaikki ainekset sekaisin ja lisää raparperinpalojen päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 30 min.

Lämpimiä kesäisiä herkutteluhetkiä!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Superherkullinen suolakinuskipiirakka vie kielen mennessään

Tänään glögitellään! Ja mikäpä sopisi mausteisen ja lämpimän juoman kaveriksi paremmin kuin varsinainen sokeriöveri! Yhdestä piirakasta riittää isommallekin porukalle, sillä tätä herkkua ei kauhian paksua palasta tarvita.

Pohja:

200 g piparkakkuja

90 g voita

Murskaa piparkakut ja lisää murskaan sulatettu voi. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle ja noin sentin verran vuoan reunoille. Paista pohjaa 160 asteessa n. 10 min.

Täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa

1,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 rkl sitruunamehua

tujaus suolaa

2 kananmunaa

1 rkl maissitärkkelystä

Sekoita täyteainekset keskenään ja kaada esipaistetun pohjan päälle. Jatka paistamista n. 30 min. Olen ottanut kakun pois uunista silloin, kun se ei enää erityisemmin hytise. Onko se sitten ylikypsää, mene ja tiedä, mutta maukasta joka tapauksessa :)

Ja sitten se haastavin vaihe eli kinuski:

1,5 dl kuohukermaa

1,5 dl fariinisokeria

Ideahan on, teoriassa, että kinuskia keitetään sen verran, että vesilasiin tipautettu pisara hyytyy napakaksi palloksi. Tässä en ole koskaan onnistunut. Siinä vaiheessa, kun lasiin pudotettu pisara todellakin paakkuuntuu, on kinuski minun makuuni jo liian kovaa. Paras kinuski syntyy siis niin, että laitetaan ainekset kattilaan, kiehautetaan ja annetaan hiljakseen porista noin 10 min. Tuossa ajassa kinuski ei vielä paakkuunnu (miedolla lämmöllä kiehuteltuna), mutta on ihanan pehmeää leikattavaksi. Sellainen pikkuisen valuva :)

Koristelussa vain mielikuvitus on rajana. Tällä kertaa laitoin sormisuolan kaveriksi kesältä jääneen jäätelötötterön ja täytin sen irtokarkeilla. Vihreyttä hain Piccolo Basilicasta :)

Ihania leivontahetkiä!

Kommentit (0)

Blogiarkisto

2019

Kategoriat