Kirjoitukset avainsanalla pienipalariittää

Manteli-kookosneliöt ovat sen verran tömäkkää tavaraa, että pienikin pala riittää taltuttamaan vahvimmankin makianhimon

Kiitollinen, siunattu, onnellinen!

Siinä päälimmäiset tunnelmani kolmeen sanaan tiivistettynä. Tiukka työviikko takana ja viikonloppu edessä. Olisiko jo aika antaa haaveiden lentää ja suunnitella maaliskuun 8-vuotissynttäreitä :)

Lastenkutsuja on ihana valmistella! Etsiä, kokeilla ja koetella uusia reseptejä ja huomata jälleen kerran, että piirongin laatikosta löytyvät ne jo hyviksi havaitut herkut. Yksi jo useampana vuonna juhlapöydässämme ollut leivonnainen on manteli-kookosneliöt, suussasulava ja kinuskinen pikkuherkku, jonka reseptin sain anopiltani vuosia sitten.

Manteli-kookosneliöt (piirakkavuoka, kaksinkertaistamalla taikinan saat pellillisen herkkua)

Pohja:

200 g voita

2 dl fariinisokeria

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää voi-sokerivaahtoon. Sekoita. Levitä pohjataikina leivinpaperoidulle piirakkavuoalle/uunipellille. Paista pohjaa 200 asteessa 10 min.

Kuorrutus:

2 munaa

2 dl fariinisokeria

2 dl manteli/pähkinärouhetta

1 dl kookoshiutaleita

2 rkl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat ainee keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon. Sekoita. Levitä kuorrutus puolikypsän pohjan päälle. Paista vielä 10 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Sihtaa jäähtyneen levyn päälle tomusokeria ja leikkaa sopiviksi neliöiksi.

Maistuu erinomaiselta myös pakastettuna eli levonnaisen voi tehdä jo hyvissä ajoin ennen juhlia!

Manteli-kookosneliöiden maun salaisuus on juuri ja juuri paistunut kuorrutus. Liika paistaminen vie neliöistä terän :)

Ihania leivontahetkiä, jälleen kerran!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Superherkullinen suolakinuskipiirakka vie kielen mennessään

Tänään glögitellään! Ja mikäpä sopisi mausteisen ja lämpimän juoman kaveriksi paremmin kuin varsinainen sokeriöveri! Yhdestä piirakasta riittää isommallekin porukalle, sillä tätä herkkua ei kauhian paksua palasta tarvita.

Pohja:

200 g piparkakkuja

90 g voita

Murskaa piparkakut ja lisää murskaan sulatettu voi. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle ja noin sentin verran vuoan reunoille. Paista pohjaa 160 asteessa n. 10 min.

Täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa

1,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 rkl sitruunamehua

tujaus suolaa

2 kananmunaa

1 rkl maissitärkkelystä

Sekoita täyteainekset keskenään ja kaada esipaistetun pohjan päälle. Jatka paistamista n. 30 min. Olen ottanut kakun pois uunista silloin, kun se ei enää erityisemmin hytise. Onko se sitten ylikypsää, mene ja tiedä, mutta maukasta joka tapauksessa :)

Ja sitten se haastavin vaihe eli kinuski:

1,5 dl kuohukermaa

1,5 dl fariinisokeria

Ideahan on, teoriassa, että kinuskia keitetään sen verran, että vesilasiin tipautettu pisara hyytyy napakaksi palloksi. Tässä en ole koskaan onnistunut. Siinä vaiheessa, kun lasiin pudotettu pisara todellakin paakkuuntuu, on kinuski minun makuuni jo liian kovaa. Paras kinuski syntyy siis niin, että laitetaan ainekset kattilaan, kiehautetaan ja annetaan hiljakseen porista noin 10 min. Tuossa ajassa kinuski ei vielä paakkuunnu (miedolla lämmöllä kiehuteltuna), mutta on ihanan pehmeää leikattavaksi. Sellainen pikkuisen valuva :)

Koristelussa vain mielikuvitus on rajana. Tällä kertaa laitoin sormisuolan kaveriksi kesältä jääneen jäätelötötterön ja täytin sen irtokarkeilla. Vihreyttä hain Piccolo Basilicasta :)

Ihania leivontahetkiä!

Kommentit (0)

Blogiarkisto

2019

Kategoriat