Kirjoitukset avainsanalla aikuiseenmakuun

Marengit, suklatettu suklaa ja kuusenhavut ovat helppo, mutta näyttävä koristelu myös Baileysjuustokakulle

Baileysjuustokakku iskee aikuiseen makuun. Kakku on konstailematon ja makumaailmaltaan yksinkertainen: jos rakastat Baileys-likööriä, rakastat tätä kakkua!

Toki varmaa on, että Baileysjuustokakku jakaa mielipiteitä ihan samalla tavalla kuin vähän aikaa sitten julkaisemani lakujuustokakkukin. Jos siis haluat tarjota juhlissasi jompaa kumpaa makukuningatarta, valitse sille kaveriksi joko valkosuklaa-limejuustokakku tai keväisen aurinkoinen mangojuustokakku. Näin kaikki saavat palasensa eikä leivonnaiseen lisätty alkoholikaan muodostu herkutteluesteeksi.

Baileysjuustokakku

Kakku on valmistettu 23 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Peitä vuoan pohja leivinpaperilla. Käytä halutessasi reunakalvoa irroittamisen helpottamiseksi (kunnon veitsi kyllä korvaa turhan muovijätteen tuottamisen).

Pohja:

175 g vaniljanmakuisia täytekeksejä (esim. Domino, Rainbown Vanilla)

50g voita

Jauha keksit ja sulatettu voi tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Painele seos irtopohjavuokaan ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Täyte:

5 kpl liivatetta

1/4 dl vettä

4 dl vispikermaa

220 g maustamatonta tuorejuustoa

1 - 2 dl tomusokeria (maistamalla saat parhaan lopputuloksen)

1 - 2 tl vaniljasokeria

1 dl Baileys-likööriä

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan n. 10 min.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, Baileys ja sokerit. Kiehauta vesitilkka ja liota siihen liivatteet. Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Sekoita lopuksi kerma tuorejuustoseokseen.

Kaada täyte viilenneen pohjan päälle, tasoita huolellisesti (kiille on epätasaisuuksille armoton...). Laita kakku jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

Kiille:

1 dl Baileys-likööriä

2 liivatetta

tilkka vettä

Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kiehauta vesitilkka ja sulata liivatteet siihen. Lisää liivate ohuena nauhana Baileysiin. Kaada kiille osittain hyytyneen kakun päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vielä vähintään 4 tuntia (yön yli).

Koristele kakku parhaaksi katsomallasi tavalla. Sulalla suklaalla tehdyt pursotukset toimivat aina, samoin marengit, macaronsit, sokerimassasta tehdyt kukat.... Onneksi vain mielikuvitus on rajana :)

Leipomisen iloa!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Blogiarkisto

2019

Kategoriat