Kirjoitukset avainsanalla pukinkonttiin

Mantelivannikket ja talonpojan puikot ovat joulun halutuin herkkulahja!

Parisen viikkoa sitten jaoin talonpojan puikkojen ohjeen ja innostin lukijoita pakkaamaan kyseisiä herkkuja pukinkonttiinkin. Nyt on vuorossa mantelivannikkeet, jotka istuvat erinomaisesti puikkojen kaveriksi niin joulupullakranssin keskelle kuin herkkukorin täytteeksikin. Itse tehty ja oman käden aito jälki, niistä on parhaat lahjat tehty!

Eikähän näitä reseptejä tarvitse itse keksiä, äidin vakka kun on aarteita pullollaan. Vanha konsti on monestikin parempi kuin pussillinen uusia maku-, väri- ja säilöntäaineita. Leivonnassa ainakin. Tämäkin mantelivannikkeiden herkullinen ohje on kirjailtu muistiin Jyväskylän talouskoulussa j0 vuonna 1957. Edelleen toimii! Ja mikä parasta: ohje on niin moneen kertaan testattu, ettei yllätyksiä synny :)

Mantelivannikkeet

250 g voita

1 dl sokeria

1 muna

100 g mantelijauhetta

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Laita taikina pursotuspussiin/pursottimeen ja pursota vannikkeet pellille. Jätä leviämisvaraa. Paista vannikkeita 200 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.

Makoisia pikkuleipähetkiä! Pikkuleivät voi valmistaa jo hyvissä ajoin ennen juhlia ja nauttia sitten kiireettömästi....ellei sitten pienet tontut ole käyneet piparipurkilla herkkuvarkaissa...

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Blogiarkisto

2019

Kategoriat