Kirjoitukset avainsanalla kenkävero

Mikkelin Kenkävero on jouluihmisen unelmakohde

Omistaan saa ja pitää olla ylpeä! Se pätee niin vanhemmuuteen, työkaveruuteen, oman käden jälkeen kuin asuinpaikkaan ja oman kylän kulttuuritarjontaankin. Vaikka mieli näin loskaisena joulukuun sunnuntaina suuntaakin jo tulevaan kesään ja sen kovasti odotettuun lomamatkaan, ei ihmeitä aina tarvitse lähteä rajan takaa hakemaan. Joulumaa - tuo rauhan, ilon ja onnen valtakunta - löytyy paitsi omasta sydämestä, myös Mikkelin Kenkäverosta! Eikä sinne ole meiltä kotoa matkaa kuin kymmenisen kilometriä.

Olen jouluihminen. Paistuva kinkku, piimälimppu, sahramin maustamat joulupullat, lanttulaatikko ja höyryävä glögi... Tuoksuvien herkkujen listaa voisi jatkaa loputtomiin. Odotan jo sitä hetkeä, kun saan joululaatikot paistumaan ja saaristolaisleivän kohoamaan... Vai onko se niin, että itse odottaminen onkin se joulun paras juttu? Kun voi valmistella, suunnitella, haaveilla ja ihan vain istua takkatulen loimussa ja ajatella joulua.... Joulua...

Omaa joulua odotellessa voi vaikka käydä nauttimassa toisten loihtimia herkkuja. Isäni täytti tänään 75 vuotta ja pikkusiskoni juhlivat nelikymppisiään. Monta hyvää syytä juhlaan. Alla kuvakooste Kenkäveron herkkupöydistä sekä muutama tunnelmapala myös myymälän puolelta - upeaa ulkovalaistusta unohtamatta.

Joulupöydän TOP 5: metsäsienikakku, riistapatee, graavattu siika, näkkärisipsit ja perunagratiini. Ehkäpä meidänkin joulupöydässämme perinteinen imelletty perunalaatikko saa tänä vuonna rinnalleen mehevän gratiinin?

Pöytävarauksen tekeminen ennakkoon kannattaa varsinkin silloin, kun useampi ruokailija haluaa nauttia toistensa seurasta ja herkuista samaan aikaan. Meidän yhdeksän hengen pöytämme oli sijoitettu "peräkammariin", joilloin perityypillistä seläntakusnoutopöytäliikennettä ei ollut lainkaan. Vanhoihin kirjoihin tehdyt istutusasetelmat olivat piste iin päälle!

Pienissä yksityiskohdissa on sitä jotain. Löytyisiköhän meiltäkin jokin mummonperuinen tarjotin, josta voisi tehdä kauniin joulukoristeen... Viime vuonna laitoin metalliseen raastimeen sisävalot ja siitä tuli yllättävän kaunis!

Meidän Annin joulupöytäsuosikki oli tällä kertaa "ne näkkileivät". Isoveljelle maistuivat kinkku, salaatti ja perunat.

Yksinkertaisesti täydellinen tarjoiluastia. Olen jo jonkin aikaa etsinyt vastaavanlaista kakkuvatia, mutta vielä ei ole onni ollut myötäinen.

Ensimmäinen kierros... Pakko hönkäistä vielä uudemmankin kerran, että tuo metsäsienikakku oli potaatin kanssa todella hyvää!

Oletteko olleet kilttejä? Tontut sen tietävät ja vievät varmasti viestin perille myös Korvatunturille... Nämä ihanat tontut löytyvät siis Kenkäveron päärakennuksen eteisestä.

Himmeli-ulkovalo on uskomattoman kaunis myös sisätiloissa - kristalleilla somistettuna. Tällaisen hankin, kunhan ensin herkeän köyhtymästä... Löysin nimittäin itsestäni aivan uuden ulottuvuuden, renkaidenpotkijaminän, ja saattaa olla, että rahareikiä on piakkoin edessä enemmänkin.

Kenkäveron myymälästä löytyy herkku poikineen!

Tämä kuva on otettu 5.12. Kenkäveron yötapahtumasta, mutta pihapiirin kauneus ja valojen runsaus hurmaavat kävijänsä joka päivä!

Sellainen syntymäpäiväruokailu meillä :) Tervemenoa Kenkäveroon!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Blogiarkisto

2019

Kategoriat