Kirjoitukset avainsanalla suolakinuski

Suolaisenmakea kinuskijuustokakku toimii myös pieninä annospaloina

Tänään oli ihanasti erilainen aamu, sillä sain muutama päivä sitten yllättävän kutsun tulla Yle Etelä-Savon radioon juttelemaan piparkkkutalojen leipomisesta. Ja mikäs se oli rupatellessa, kun aihekin oli mitä kiehtovin ja itselle rakas. Jouluhörhö kun olen.

Illalla sitten kädet kaipasivat jo leipomispuuhien äärelle. Jotain pientä makeaa teki mieli, joten leivoin kokeilumielessä annoksen pieniä "salted caramel pie" -annoskakkuja. Perinteisesti juustokakuissa käytetään keksimuru-voipohjaa, mutta tällä kertaa valitsin voin kaveriksi suolatikut. Ei ihan se perinteisin juustokakkupohja, mutta jos omaan makuaisiin on luottaminen, niin suosittelen kokeilemaan.

Eläkä suotta hämäänny juustokakkusen pientä kokoa - palanenkin tätä herkku riittää paikkaamaan kolottavimmankin makiahampaan.

Pienet juustokakut

Annoksesta tulee n. 15 muffinikokoista juustokakkua

Pohja:

95 g suolatikkuja

40 g voita

Murskaa suolatikut pieneksi muruksi ja lisää sulatettu voi. Ripottele pohja-ainesta ohuelti muffinivuokiin.

Täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa

1,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 rkl sitruunamehua

2 kananmunaa

1 rkl maissitärkkelystä

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Jaa täyte muffinivuokiin. Paista kakkuja 160 asteessa n. 20 min.

Kinuski:

1,5 dl kuohukermaa

1,5, dl fariinisokeria

Keitä kinuskia miedolla lämmöllä kunnes seos sakenee. Kaada vähän jäähtynyt kinuski muffinivuoissa olevien juustokakkujen päälle. Anna leivosten vetäytyä yön yli jääkaapissa ja nauti ne seuraavana päivänä erinomaisen kahvin kanssa.

Ihania leivontahetkiä!

Kommentit (0)

Seuraa 
Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat