Kirjoitukset avainsanalla kinkunkaveriksi

Sinä päivänä, kun aloitat yhteiselämän viidennen polven kantamikkeliläisen kanssa opit myös, mikä ero on makkaralla ja Makkaralla. Kaikki tiet vievät Portille ja makkarahihnan äärelle. Hieman yliyleistäen voi näet todeta, että jokainen itseään kunnioittava mikkeliläinen on aloittanut työuransa Portin makkaratehtaalta: pakkaamosta tai leikkaamosta. Hiljainen yhteisen ymmärryksen hetki jaetaan viimeistään siinä vaiheessa, kun ex-kollega muistelee, miltä tuntui polkaista kesähelteellä tehtaalle ja pukea talvikamppeet päälle - sellaista se on, kylmiöolosuhteissa työskentely.

Kyllä. Meillä tiedetäään, missä menee makkaran ja Makkaran ero. Kaksikymmentä vuotta intensiivikurssia ei ole kuitenkaan tehnyt minusta asiantuntijaa, joten mätän suuhuni jauhomakkaraa ja kerta toisensa jälkeen muistan muistuttaa, miten siinä on niin mukava ja tasainen suutuntuma.

Siinä vaiheessa, kun tarina makkaramassaan laitettavista aineksista alkaa, työnnän sormet korviini ja aloitan jonkinlaisen älämölön. Tieto ei lisää tuskaani, vaan avaan toisenkin jauhomakkarapaketin.

Mutta yhdestä makkara-asiasta olemme samaa mieltä: hyväkin kyrsä nousee potenssiin arvaamattomaan kunnon sinapin kera. Olemmepa vielä yhtämielisiä maustakin: Ardbeg!

Eikä se Ardbeg-sinapin erinomaisuus kesään ja jauhomakkaraan jämähdä! Jo useampana vuonna olemme nostaneet joulupöytään maistuvan parivaljakon: Ardbeg- ja Renault -sinapit. Ja jos hyvin käy, löytyypä tuota herkkua myös pukinkontistakin.

Käytännön vinkki: sinappi kannattaa valmistaa muutamaa päivää ennen joulua, sillä makujen tasaantuminen vie muutaman yönylisen. Sinappi säilyy oppikirjojen mukaan noin kolmisen kuukautta. Tosin on sita tullut sipaistua jouluista sinappia kesän ensimmäisten grillimakkaroidenkin päälle, enkä mitään sivuvaikutusta ole huomannut.

Vanha kunnon Ardbeg-sinappi (ei heikkomakuhermoisille)

Ohjeesta saat vähän reilut kaksi pilttipurkillista tuhtia tavaraa

1 dl Colemans-sinappijauhetta

1 dl kuohukermaa

1 dl sokeria

2 munaa

1-2 rkl Ardbeg-viskiä (itse laitan 2)

Laita kaikki muut ainekset paitsi viski kattilaan. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Kun seos pulpahtaa, ota kattila liedeltä ja lisää viski (tässä vaiheessa seoksesta irtoaa melkoisen messevä aromi). Sekoita ja purkita. Anna sinapin vetäytyä kylmässä muutama päivä. Nauti :)

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Blogiarkisto

2019

Kategoriat