Kirjoitukset avainsanalla suolainenpiirakka

Vihdoinkin on se aika vuodesta, kun läppärin voi kantaa pihalle ja naputella sitä sun tätä vähän turhankin isoksi kasvaneen koristepajun varjossa. Ja mikäs se on naputellessa: aurinko paistaa, linnut laulaa ja lukuvuosi vetelee viimeisiään. Suvivirttä odotellessa voikin aloittaa pakastimen tyhjennyksen... Työsarkaa kun riittää: talven aikana kyllä marjoja kuluu, mutta samalla ovenavauksella pakastimeen tulee työnnettyä jos minkäkinlaista "tuikitarpeellista" ja "vielä käyttökelpoista". Ja  vaikka käyttökelpoisen hyödyntäminen vaikka sitten pakastamisen jälkeen onkin ekoteko ja nykyaikaa, ei sitä pieni ihminen enää muutaman kuukauden kuluttua muista, mitä aarteita kylmän kätköihin tulikaan laitettua.

Aloitin pakastimen tyhjennysurakan helpoimmasta päästä eli parista pinaattipussinpuolikkaasta ja annoksesta ise kerättyjä, paistettuja ja sitten pakastettuja kanttarelleja.

 

Pakastimentyhjentäjän kanttarelli-pinaattipiirakka

Valmistettu 25 cm x 25 cm kokoiseen neliöirtopohjavuokaan (jonka reunan lukitusmekanismi ei tälläkään kertaa suostunut toimimaan...)

Pohja

150 g voita

3 1/2 dl vehnäjauhoja

4 rkl vettä

50 g pjuustoraastetta

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Nypi pehmeä voi ja muut ainekset sekaisin. Levitä taikina vuoan pohjalle ja noin parin sentin korkeudelta vuoan reunoille.

Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 10 min.

Täyte

n. 260 g pakastettuja kanttarelleja (valmiiksi pilkottuja)

n. 150 g pinaattia

reilu puntti ruohosipulia

tujaus mustapippuria

Silppua ruohosipuli ja levitä täyteainekset esipaistetun piirakkapohjan päälle.

Munakerma

2 dl ruokakermaa

2 dl maitoa

4 munaa

130 g juustoraastetta

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada munakerma täytteen päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa vielä n. 30-35 min. kunnes pinta saa kauniin värin.

Herkullisia leivontahetkiä!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tähän piirakkaan voi mukavasti upottaa myös uuden vuoden juhlista jääneet juustonkannikat

Aikas hyvä kaalipiirakka viime syksyltä:

Mikäs se on perheelle kokatessa, kun kauppojen hyllyt notkuvat tuoreita, kotimaisia satokauden kasviksia! Tänään nostin koppaan kolme erilaista kaalia: varhaiskaalin, lehtikaalin ja kukkakaalin :) Kyytipojaksi vuohenjuustoa. Erinomaiset piirakka-ainekset, vai mitä sanot?

Sen pitemmittä puheitta itse ohjeeseen!

Kolmen kaalin sadonkorjuupiirakka

Valmistettu 25 cm x 25 cm kokoiseen neliöirtopohjavuokaan

Pohja

150 g voita tai margariinia

3 1/2 dl grahamtäysjyvävehnäjauhoja

4 rkl kylmää vettä

50 g juustoraastetta (parmesan tai kotoisasti Oltermanni)

Nypi jauhot ja pehmeä rasva keskenään, lisää kylmä vesi ja juustoraaste. Sekoita. Levitä leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.

Täyte

400 g kaaleja (varhaiskaali, kukkakaali ja lehtikaali)

200 g vuohenjuustoa

kunnon nippu ruohosipulia

Suikaloi varhaiskaali, palastele kukkakaali pieniksi paloiksi ja leikkaa lehtikaali suikaleiksi (poista halutessasi keskiruoti). Siivuta vuohenjuusto.

Jos haluat, voit esikypsentää kaalit pannussa tai höyrykattilassa. Itse laitoin kaalit sellaisenaan esipaistetun piirakkapohjan päälle. Lado siivutetut juustot kaalien päälle. Ripottele päälle ruohosipulia.

Munamaito

3 dl ruokakermaa

2 dl ranskankermaa

4 munaa

suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Kaada munamaito piirakkatäytteiden päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa vielä 30-35 min. kunnes pinta on kauniin ruskea.

Leppoisia leivontahetkiä!

Kommentit (2)

Blogiarkisto

2019

Kategoriat