Kirjoitukset avainsanalla prinsessamekko

Päivänä eräänä tuli lapsemme päiväkodin vanhempaintoimikunnassa puhetta, että päiväkoti kaipasi uusia prinsessamekkoja. Kunnallinen toimija kun on, ei rahaa ole tuuliin heiteltäväksi. Sisäilmaongelmaakin oli, joten mekkoja ei todennäköisesti tultaisi vuosia säilyttämään.

Mekothan maksavat. No kuka tekisi - ei kukaan, sillä kaikilla oli jo kalenteri täynnä. Paitsi minulla. Jos minulla on aikaa istua vanhempaintoimikunnassa kahvittelemassa, on minulla aikaa myös muutamalle ompelukonetunnille. Ilmoitin siis, että homma hoituu ja mekot valmistuu - eikä tule maksamaan kenellekään mitään.

Kiitos hyväntekijöiden, mekkoprojekti ei todellakaan tullut maksamaan muuta kuin singersurauttelun vaivan. Kaikki pukuihin käyttämäni kankaat ja pohjavaatteet sain Mikkelin ostetaan/annetaan/myydään.... -Facebook-palstan kautta ihmisiltä, jotka halusivat antaa itselleen tarpeetonta tavaraa eteenpäin. "Hyvään tarkoitukseen", kuten useampi asian ilmaisi.

Kolmena päivänä leikkasin, saumasin ja kiinnittelin osia toisiinsa ja lopputulos on kuvattuna alla. Näin puolueellisilla silmillä katsottuna aika....prinsessapukumaiselta näyttää. Vai mitä?

Tulikohan tästä puvusta oma lempparini? Pohjalla olevan ruutumekon päälle on kiinnitetty kaksi kerrosta sinistä pitsiverhoa ja päälle vielä kerros valkoisen pitsiverhon alakanttia. Rusettinostoilla sai helmaan sopivaa elävyyttä.

Sama puku takaa kuvattuna

Pitäähän prinsessalla olla prenikoita....

Ihastuin näihin pienii, eleettömiin rusetteihin

Tämä prinsessamekko on tehty pitkälaahuksisesta hääpuvusta ihan vain kaventamalla ja metritolkulla helmaa lyhentämällä. Olkapäänauhojen ansiosta puku muuttuu niin pitemmän kuin lyhyemmänkin prinsessan tarpeisiin. Sivulle ommeltu vetoketju helpottaa pukemista.

Alkuperäisessä puvussa oli upea nauhakiinnitys selässä, mutta ompelin sen kiinni käytännöllisyyssyistä.

Tämän prinsessamekon kohdalla pääsin helpolla: valmiiseen pohjaan vain valoverhoa, muutama ruusu ja valmista tuli.

Prinsessan ruusuke

Tämän prinsessamekon yläosä on pienen tytön kauluspaidasta ja alaosa aikuisen naisen juhlamekosta. Lisäksi kaunisreunaista valoverhoa. Ja vähän kullan kimallusta....

Tässä prinsessapuvussa yhdistin kaksi saamaani naisten pitsitoppia ja yhden vanhojenpäiväpuvun.

Upea rusetti!

Vähän bling blingiä....

Vanhojenpäiväpuvun alaosasta sai kauniin hameen...

Ja tämä hame taas on ihan pelkkää valoverhoa....

....parilla ruusulla höystettynä...

Parilla tyllihameella saa mukavasti nostetta yllä oleviin mekkoihin

Parasta tässäkin ompeluprojektissa oli itse matka. Oma tyttäreni toimitti mallinuken virkaa ja äitini ratkoi hääpuvun saumoja samalla kun jutteli kuulumisiaan ja kertoili kokemuksistaan "Toivoa on" -tapahtumasta. Välillä kävin naapurin koirakaverin kanssa lenkillä ja jatkoin saumojen parissa.

Sellaista se on, elämä, kun sille antaa mahdollisuuden!

Mukavia talvipäiviä!

Kommentit (4)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Blogiarkisto

2019

Kategoriat