Paperinarusta tehdyt pallot yhdistettynä led-patterijouluvaloihin antoivat Festivo-kynttilänjaloille vielä toisen mahdollisuuden

Lapsuudenkodissani oli nämä. Anoppilassa on nämä. Ei siis liene yllätys, että meilläkin on. Nämä. Festivo-kynttilänjalat, pituusjärjestyksessä ja pallokynttilät päällä.

Viikolla aamukahvia hörpytellessäni mietin, että aika on ajanut NÄISTÄ ohi. Jos pistäisin ne kirppiksellä kiertoon, saisin parikymppisen. Kun olisin ensin vastannut lukuisiin sisämitta-ulkomitta-käyttötunnit-ostovuosi-tuotantoerä -tiedusteluihin ja odottanut, että potentiaalinen ostajakandidaatti kysyy ensin luvan mieheltään ja sovittaa sen jälkeen lasin väriä olkkarin verhoihin ja naapurin autoon. Ja aloittaa vatkaamisen siitä, voinko tuoda kynttilänjalan keskustaan, keskipäivällä ja auringonnousun aikaan ja saako maksuaikaa seuraaviin lapsilisiin, kun parikymppistä ei juuri nyt satu olemaan.

Kaadoin toisen kupin kahvia ja totesin, etten viitsi nähdä myymisen vaivaa. Myydä toki voisin, mutta en vatkata. Paitsi kakkutaikinaa. Ja sitäkin saan tehdä ihan riittävästi ilman kynttilänjalkojakin.

Nyt tulee tämän tarinan "uskoo ken tahtoo" -osio: viime aikoina olen useasti törmännyt siihen, että asiat ovat ratkenneet kuin itsestään. Pidän vain silmät auki ja tartun tilaisuuteen. Ei tarvitse juosta mihinkään, hössöttää tai söheltää, on ihan vain paikallaan ja antaa asioiden tapahtua. Niin kävi tälläkin kertaa. Kahvitteluhetkeni jälkeisenä päivänä kurkkasin naamakirjaan ja kappas, kouluaikainen kaverini oli hankkinut marketeilta pallovalot ja asetellut ne Pinterestistä löytämänsä mallin mukaisesti Festivo-kynttilänjalkojen päälle :)

Ja siitä se idea sitten lähti.

Kesältä jääneet vesi-ilmapallot esille, ilmat sisään, paperilautaselle kunnon annos vesi-erikeepperi -sekoitusta (puolet ja puolet) ja sitten vaan liimavedessa kasteltua narua kieputtamaan vesi-ilmapallon ympäri. Tarkempia ohjeita löytyy netin syövereistä lukuisia.

Liikkeellelähtöä helpottamaan narun alkupää kannattaa solmia ilmapallon solmuun, niin ei pääse naru karkaamaan. Kun vesi-ilmapallo on saanut sopivasti naru ympärilleen, katkaistaan naru ja työnnetään pää alempien kerrosten alle. Ja uusi pallo käsittelyyn.

Pallojen kannattaa antaa rauhassa kuivua. Lopuksi narukerän sisällä oleva pallo puhkaistaan ja roskat vedetään sopivasta aukosta ulos. Virkkuukoukku on tässä hyödyllinen kapine. Ja jos nyt tuntuu siltä, että pallossa on liian vähän narua, ei muuta kuin lisäkerroksia kieputtamaan. Varovasti käsitellen jo tyhjennetty (ilmapallo poistettu) narukerä kestää lisäkerrokset littaantumatta. Testattu on tämäkin.

Sitten ei muuta kun pieni valosarja (itselläni 20 lamppua) pallojen sisälle (2 lamppua/pallo) ja kaunis adventtiajan valaistus on valmis.

Every Day Matters... eli ihania askarteluhetkiä teille kaikille!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat