Ei tässä nyt mikään varsinainen kiire ole, mutta joutua pittää… Ennen kauan odotettua joululomaa olisi vielä kaksi käsitöiden kaksoistuntia jäljellä ja nopeimmille vilistäjille olisi mukava keksiä jokin jouluinen puhdetyö. Sen verran virtasi verta, hikeä ja kyyneleitä edellisessä virkkuuprojektissa, etten omien joululahjojen menettämisen pelossa uskalla enempää lapsia kilkuttelulla rasittaa. Tontut kun vilistävät koulunkin ikkunoiden takana ja raportoivat pukille…

Ja silloin se kolahtaa ovesta sisälle, neljäsluokkalainen poikamme meinaan, ulkokengissä pirttiin ja omatekemiä tonttuja kädessään roikottaen. Olivat tehneet käsitöissä aivan ihastuttavia tontunpalleroita!

Varmaa on nyt ainakin se, että ensi viikolla tonttuilemme! Mitään uutta ja ihmeellistä ei tässä tontunpallerossa ole, mutta samalla kaavojen tekemisen vaivalla ajattelin laittaa ajatusta jakoon. Eihän sitä tiedä, mistä kukakin innostuksensa noukkii.

Tontunpallerot

n. 1 dl keittämätöntä riisiä tai kuivia herneitä

pala kangasta (tontun vartalo)

lankaa ja neula

vanua

helmi, nappi tai pieni joulupallo (mallitontussa nenän virkaa toimitaa glitterstyroxpallo)

punaista huopaa

kulkunen

kuumaliimaa

Leikkaa kankaasta pyörylä (esimerkin tontussa ympyrän halkaisija on 18 cm):

Ompele kangasympyrään kiristysnauha. Tässä lankana kaksi säiettä dmc-muliinilankaa. Liian ohut rihma katkeaa helposti kiristettäessä:

Kiristä kangasympyrä pussukaksi, kaada riisit tai herneet pohjalle ja täytä tontunpallero vanulla:

Valmista tonttulakki:

Kiinnitä tonttulakin takasauma kuumaliimalla:

Liimaa tonttulakki kiinni tonttuun, liimaa tuppo vanua parraksi ja helmi/nappi nenäksi. Lopuksi vielä kulkunen lakkiin kilkattamaan 🙂

Ihania tonttuiluhetkiä!

Terveisin,

Anne-Mari

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat