Lapsuuden superherkku eli mokkakakku taipuu eriomaisesti myös isänpäivän kahvipöytään

Pienenä tyttönä rakastin mokkakakkua, tuota harvinaista juhlaherkkua! Kakussa maistui kahvi ja tuoksui rauhallinen pyhäaamu. Sellainen sunnuntai, jolloin parketista näki kuvajaisensa ja puusaunassa leijui edellisillan lämpö. Jääkaappikylmän kakun päällä olleet mokkaruusukkeet napsahtivat mukavasti suussa ja toivat hymyn huulille.

Viikonloppuna saamme juhlistaa Isiä ja mikä sen osuvampi juhlatarjottava kuin juuri tuo lapsuuden makumuistojen vedet kielelle nostattava mokkakakku. Ja vaikka kuinka vatkaan ja veivaan, lapsuuden makumuistot säilyttävät kultareunansa vielä vuosikymmenten jälkeenkin. Ehkäpä äidilläni oli jokin salainen ainesosa, joka ei koskaan ole ollut kirjattuna reseptivihkoon....

Jokamaun rakeita tai äidinrakkautta, joka tapauksessa tällä äidin kreemiohjeella pääsee aikas lähelle alkuperäistä, muistojen kultaamaa makuelämystä :)

 

Mokkakakku

17-20 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan

3 munan täytekakkupohja

3 munaa

saman tilavuusmitan verran sokeria

saman verran jauhoja (2/3 vehnäjauhoja ja 1/3 perunajauhoja)

1,5 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri ja lisää lopuksi vaahtoon toisiinsa sekoitetut jauhot. Paista kakkupohjaa 175 asteessa n. 30 min. Jäähdytä.

 

Mokkakreemi (riittää väleihin ja pintaan)

2 munaa

2 dl sokeria

3 dl vahvaa kahvia

3 tl perunajauhoja

300 g voita

Kiehauta kattilassa muut ainekset paitsi voi. Kun seos pulpahtaa, nosta kattila liedeltä. Jäähdytä. Vaahdota voi ja lisää jäähtynyt kahviseos vaahtoon. Vatkaa vaahto kuohkeaksi.

Halkaise kakku kolmeen osaa. Kostuta kakkupohjat vaniljasokerimaidolla ja sipaise vadelmahilloa/mansikkahilloa väliin (miltähän Lemon Curd maistuisi - raikaistaisi mukavasti kakkua?). Levitä kerros kreemiä valitsemasi hillon päälle ja toista täytekerros.

Kuorruta kakun pinta mokkakreemillä ja koristele mieleiseksesi.

Ihania herkutteluhetkiä!

Kommentit (0)

Seuraa 
Teemat

Hae blogista