Joulusarviin saa mukavasti makua vaihtamalla silli graaviloheksi tai kylmäsavuporoksi

Pikkujoulukausi alkaa olla takanapäin, mutta ei hätiä mitiä, nämä suolapalat sopivat hyvin myös joulun juhlapöytään joko kala- tai lihatäytteellä.

Mitään ruudinkeksijän suolapalaa tämä ei kuitenkaan ole. Vähän niin kuin voileipäkakun täytettä tekisi, kala vain korvataan sillillä (ja huomioidaan suolaisuus määrässä). Valmiit lehtitaikinalevyt kaulitaan reilusti ohuemmiksi, leikataan taikinapyörällä suikaleiksi ja kiepautetaan pinnoitettujen sarvien päälle paistumaan. Sen verran kokemuksen syvällä rintaäänellä on lisättävä, että lehtitaikinakierteet kannattaa kiinnittää toisiinsa sipaisemalla kevyesti vettä kierteiden päällettäin meneviin osiin. Ellei sitten tykkää vähän ilmavammasta sarventekeleestä.

 

Joulupöydän sillisarvet

Paketti lehtitaikinaa (tällä kertaa käytössä Lidlin lehtitaikinavalmiste, jääkaappisäilytettävä, josta saa 7 sarvea)

1 muna (sarvien voiteluun)

seesaminsiemeniä

 

Täyte

75-100 g silliä (maistamalla tästäkin asiasta selvitään)

1 keitetty muna

100 g ranskankermaa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 rkl sinappia

ripaus sokeria

mustapippuria (tätäkin maun mukaan)

n. 1/5 punasipulia

2 rkl ruohosipulisilppua

Valmista sarvet ja voitele ne munalla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteessa n. 12 min.

Keitä muna ja riko se kulhoon. Lisää pieneksi pilkottu silli, tuorejuusto, ranskankerma ja mausteet. Sekoita. Pursota täyte sarviin. Täyteannoksesta riittää mainiosti tuohon seitsemään sarveen.

Täytä sarvet vasta vähän ennen ruokailua, niin lehtitaikina ei turhaan vety.

Leipomisen iloa!

Kommentit (0)

Seuraa 
Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat