Jos suklaakonvehdin nimessä mainitaan sana "tryffeli", on todennäköistä, että se jää rasiaan pyörimään. Kerroksen vaihtuvat, tryffelit pysyvät. Appelsiinitryffeliä, pähkinätryffeliä, suklaatryffeliä... Tammikuun loppupuolella on viimeistään aika tehdä asialle jotain.

Yllättävintä yhtälössä on kuitenkin se, että tryffelit allekirjoittavat todeksi tiimityön peruslähtökohdan: onnistuessaan ryhmä ylittää jokaisen yksilön suoritustason. Niin oli tämänkin kakun kanssa: tryffeleistä kasattu kakku maistui hyvältä! Siis ihan aikuisten oikeasti!

Kierrätys on ilomme ja keittiöntaivaus riemumme, joten tartuin jääkaapinperukoita sarvista ja löysin yhden maaliskuussa eräpäivänsä tavoittavan soijakermapurkin. Samaan kakkuun tyhjensin myös viimeiset joulupiparkakut.

Ja sitten itse asiaan.

Pohja (17 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan)

100 g joulupipareita tai mitä tahansa sopivasti murustuvia keksejä

50 g voita

Pingota leivinpaperi irtopohjauvuoan pohjalle. Murusta piparit ja lisää niihin sulatettu voi. Painele keksimuru vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan.

Täyte

1 prk (2,5 dl) soijakermaa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

150 g konvehteja

(sokeria, jos makeus ei muuten riitä)

Vatkaa soijakerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto vaahtoon. Sulata konvehdit varovasti (joko mikrossa tai kunhossa kuuman veden päällä), sillä osa konvehdeista voi kökkeröityä hyvinkin nopeasti. Lisää suklaasula kermatuorejuustoon ja sekoita. Laita täyte irtopohjavuokaan ja anna olla kylmässä yön yli.

Sulatettu suklaa hyydyttää kakun, joten liivatetta ei välttämättä tarvitse. Tämän kakun rakenne jää omaan makuun ihanan moussemaiseksi, joten jos olet kovemman kakun ystävä, laita kyytiin pari liivatetta.

Kakun täyte istuu erinomaisesti myös täytekakun väliin.

Onnellista viikonloppua ja ilahduttavia leivontahetkiä!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat