
Tämäniltainen persikkatorttu lähti puhtaasti tarjouksesta. Paikallinen Citymarketti myi paljon kehuttua "Irish cream & coffee" -makurahkaa 1,19e purkki ja otin kaksi törpäkettä kokeeksi. Makutuorejuustot jätän hyllyyn, mutta makurahkoissa on myös onnistuineita tuotekehittelyn tuloksia.
Sitten maistamaan. Mieto maku, tunnistettava kahvin aromi. Tuohon kun tuikkasee pari munaa, niin kyllä siitä piirakan pinnan saa.
Irish cream -persikkatorttu ja mehiläisparvi
Valmistettu 35 cm x 12 cm vuokaan
Pohja:
175 g mureita keksejä
90 g voita
Murenna keksit ja lisää joukkoon voisula. Taputtele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 175 asteessa n. 8 min.
Täyte:
4 kpl persikanpuolikkaita
300 g Irish cream & coffee -makurahkaa
3 munaa
Palastele persikat pieniksi ja ripottele ne esipaistetun pohjan päälle. Sekoita munat rahkaan ja kaada seos persikkapalojen päälle. Paista piirakkaa vielä 175 asteessa n. 20 min.
Koristelu:
Mehiläisten valmistusohje löytyy aikaisemmasta blogitekstistäni Maaliskuussa pörisee kevät. Väriä piirakalle antavat myös pallobasilikan lehdet sekä kotimaiset orvokit.
Entäs sitten se maku? Tömäkkä. Ei varmaankaan sellainen hellekelin illanistujaistorttu, mutta vallan mainio vaihtoehto vappubrunssille :) Kaikessa keväisyydessään.
Ihania leipomishetkiä!